Eén nieuwe corona-patiënt erbij sinds gisteren

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het is twee uur geweest en dus heeft het RIVM de nieuwe cijfers bekendgemaakt rondom het corona-virus.

Door Sam Fish

Op Goeree-Overflakkee valt het eindelijk even mee. In de afgelopen 24 uur heeft er maar één persoon op het eiland een positieve testuitslag gekregen. Dat brengt het nieuwe totaalaantal corona-patiënten op 44.

In heel Nederland staat het aantal besmettingen op dit moment op 6412, in de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 852 nieuwe positieve testen bijgekomen. In diezelfde tijd zijn er ook 80 mensen overleden aan het virus. Daarmee staat dat totaal op 356.

Het aantal besmettingen is niet helemaal accuraat. Niet iedereen wordt namelijk getest. Het werkelijke aantal corona-patiënten ligt dus hoger. Ook het aantal slachtoffers ligt hoger. Iedereen die overlijdt aan de gevolgen van het virus, maar nooit officieel getest of bevestigd is, valt niet onder de corona-doden. Ze zijn dan dus wel overleden aan het virus, dat zal niemand ontkennen, maar ze vallen niet binnen de cijfers die bekend worden gemaakt.

Nieuw Rijsenburgh

Gisteravond meldden we dat woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk erg zwaar getroffen is door het corona-virus. Daar zijn dertien bewoners besmet en nog 13 anderen wachten op hun testuitslag. Of deze nieuwe besmetting daar ook bij hoort, is bij de redactie van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl niet bekend.

Ook meldde CuraMare gisteravond dat er op dit moment drie mensen binnen het Nieuw Rijsenburgh zijn overleden aan het corona-virus. Of dit de enige overlijdensgevallen zijn op het eiland is bij ons niet bekend.

https://youtu.be/4vyFSQZuQ_I