Nieuw Rijsenburgh zwaar getroffen door corona-virus

Foto: CuraMare

Woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is de afgelopen twee weken zwaar getroffen door het corona-virus. Dat maakt zorgorganisatie CuraMare dinsdagavond 24 maart bekend.

Door Sam Fish

In het verzorgingstehuis zijn op het moment 13 bewoners besmet met het virus. Dertien anderen zijn getest en wachten nog op de uitslag. CuraMare maakt ook bekend dat er inmiddels al drie bewoners overleden zijn aan het virus.

Sinds de uitbraak van het corona-virus in Nederland neemt CuraMare maatregelen om besmetting en verspreiding te beperken. “Ondanks alle maatregelen hebben we helaas het virus niet buiten de deur kunnen houden,” schrijven ze op hun website. “Wij betreuren dit en leven mee met de betreffende cliënten, familie, naasten en medewerkers.”

Besmetting

Hoe de bewoners precies besmet zijn geraak is niet bekend. Dat is volgens de GGD ook lastig om vast te stellen. Uit gesprekken met de positief geteste mensen blijkt dat veel van deze mensen begin maart zijn samengekomen in kerkelijke sfeer. Volgens de GGD is het zeer waarschijnlijk dat zij de besmetting daar hebben opgelopen.

Zorg

CuraMare laat weten dat ze sinds het begin van de uitbraak van het virus op het eiland alles volgens de richtlijnen van het RIVM hebben gedaan. “Binnen de woonzorglocaties zijn ruim op tijd maatregelen getroffen,” zegt Marjolein Damen, arts-microbioloog. “Er is alles aan gedaan om de besmetting binnen de muren van onze locaties te voorkomen.”

Buiten de behandeling van de besmette bewoners gaat ook de dagelijkse zorg onverminderd door. Alle bewoners die positief getest zijn of nog wachten op de uitslag, worden in isolatie verzorgd. Daarnaast zijn er extra maatregelen getroffen voor de andere bewoners. Zo maken zorgmedewerkers gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Reactie burgemeester

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heeft via de website van CuraMare een reactie gegeven op de situatie. “Ik leef enorm mee met de mensen die getroffen zijn door het corona-virus en hun dierbaren. Ik wens hen veel kracht en sterkte,” schrijft ze. “De mensen die het betreft worden omringd door goede en toegewijde zorgmedewerkers. Daarvoor heb ik groot respect en veel waardering. Deze situatie in Sommelsdijk onderstreept het belang van de maatregelen die door het kabinet genomen zijn.”

Goeree-Overflakkee

Eerder vandaag meldden we dat er op Goeree-Overflakkee op dit moment 43 mensen positief getest zijn op het corona-virus. Van hen zijn er dus ook al meerdere komen te overlijden. De redactie van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl wenst alle familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. We vragen dan ook iedereen om de privacy van deze mensen te respecteren.

  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!