Wederom een stijging in aantal positieve corona-testen

Foto: Image by Juraj Varga from Pixabay

Het lijkt op Goeree-Overflakkee steeds sneller te gaan met het corona-virus. We hebben het lang weg kunnen houden van het eiland, maar steeds meer mensen raken nu besmet.

Door Sam Fish

Inmiddels zijn er op Goeree-Overflakkee 43 mensen positief getest op het virus. Dat zijn er weer zeven meer dan gisteren. Maar dat is niet het exacte aantal mensen dat besmet is. Veel mensen worden namelijk niet getest. Mensen worden nu alleen getest als ze zó ziek zijn dat ze echt het ziekenhuis in moeten wordt je getest, als je in een risicogroep valt en als je in de zorg werkt.

Besmetting

Het virus grijpt hard om zich heen. En dat is mogelijk doordat veel mensen zich niet aan de maatregelen houden. De belangrijkste manier om verspreiding van het virus tegen te gaan is afstand houden. Het liefst natuurlijk helemaal binnen blijven, maar dat is niet altijd mogelijk. Het is tenslotte belangrijk om af en toe een frisse neus te halen en om in beweging te blijven. Plus, je moet natuurlijk ook af en toe naar de supermarkt om de voorraad wc-papier aan te vullen.

Maar als je dan toch even naar buiten gaat, om welke reden dan ook, doe dat alleen. En als er andere mensen in de buurt lopen, houd minstens anderhalve meter afstand. Het is belangrijk.

Dichtbij

Het corona-virus is geen ver-van-je-bed-show meer. Het is op Goeree-Overflakkee net zo aanwezig als in welk risicogebied dan ook. Dus daarom geldt ook hier gewoon anderhalve meter afstand houden. Net als in de rest van Nederland.

Iemand die erover mee kan praten is Renée. Haar dierbare ligt op dit moment in een kunstmatige coma te vechten tegen het virus. Hieronder lees je haar hartverscheurende verhaal en oproep.

  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!