Weer tien positieve corona-testen op Goeree-Overflakkee

Foto: Image by Juraj Varga from Pixabay

Er zijn weer nieuwe cijfers bekend gemaakt door de GGD Rotterdam-Rijnmond. Daaruit blijkt dat er in de afgelopen 24 uur nóg eens 10 mensen positief zijn getest op het virus.

Door Sam Fish

De 36 positief geteste patiënten zijn niet de enige mensen op het eiland die het virus hebben. Veel mensen worden namelijk niet meer getest. De GGD benadrukt dus dat het exacte aantal besmettingen vele malen hoger ligt dan wat er bekend wordt gemaakt.

Toch is het goed om een indicatie te hebben van het aantal corona-patiënten op Goeree-Overflakkee. Het maakt mensen bewust van het probleem als er een enorme stijging wordt waargenomen. Zo verdubbelde het aantal positieve testen gisteren vergeleken met de dag ervoor.

Besmet

Alle mensen die positief getest zijn zitten in thuisisolatie of liggen in quarantaine in het ziekenhuis. Dat ligt aan de heftigheid van de symptomen. Iedereen wordt behandeld conform de richtlijnen van het RIVM.

Voor zover er bij Goeree-Overflakkee.nieuws.nl bekend is, is er op dit moment één patiënt overleden aan het corona-virus. Dat was een bewoner van woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Er gaan geruchten dat er een tweede patiënt is overleden, maar daar hebben we nog geen bevestiging van gekregen.

Maatregelen

Er is al veel gezegd over de maatregelen die zijn afgekondigd door de overheid. Voor de mensen die het vergeten zijn, hier nog even de belangrijksten op een rijtje.

  • Niezen en hoesten in je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Houd minstens anderhalve meter afstand van elkaar
  • Ga alleen naar buiten als het echt nodig is

Vanavond om 18.30 uur is er weer een persconferentie. De kans is aanwezig dat er extra maatregelen worden afgekondigd.

  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!