Help elkaar samen door deze corona-tijd heen

Foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Met de strenge maatregelen en het gevaar voor een deel van de bevolking is het goed om elkaar te helpen. Niet iedereen kan even naar buiten voor een boodschap of de hond.

Door Sam Fish

In heel Nederland worden al goede initiatieven opgezet. Zo zijn er studenten die nu niet naar school kunnen, maar in plaats daarvan de ouderen helpen met een boodschap. Of in Roermond is een topactie gestart met kleuren voor de ramen. Met een rood papiertje achter het raam kun je hulp gebruiken, met groen kun je het aanbieden.

Maar ook dichter bij huis zijn er goede initiatieven opgestart. Zo is de stichting Hart van Goeree-Overflakkee een database begonnen waarin mensen staan die hulp kunnen bieden aan mensen die het nodig hebben. Zij hebben dat samengevoegd met de organisatie van GO voor elkaar. Meer informatie hierover is te vinden op www.govoorelkaar.nl/coronahulp.

Facebookgroep

Daarnaast is er ook een Facebookgroep opgericht. In deze groep kun je hulp vragen of bieden. Zo komen er berichten voorbij van mensen die aanbieden om op de kinderen te passen als ouders geen oppas kunnen vinden. Er worden oproepen gedaan om knutselwerkjes, tekeningen en kaarten te sturen aan de ouderen die geen bezoek meer mogen ontvangen.

Schroom niet

Het kan moeilijk zijn om hulp te vragen aan mensen, helemaal als je hen niet kent. Toch staat er een grote groep mensen klaar in deze moeilijke tijd. De één kan tenslotte makkelijker even naar de winkel dan de ander. Maak er gebruik van als het nodig is.

Maar dat niet alleen, bied jezelf aan als dat kan. We moeten elkaar helpen in deze bizarre tijden. Samen sterk tegen corona. Help je medemens, maar wel met gepaste afstand.