Hoe handig zijn winkelkarretjes- en mandjes nog?

Foto: Image by Michael Gaida from Pixabay

Er zijn genoeg maatregelen om de verspreiding van het corona-virus te vertragen of zelfs voorkomen. De belangrijkste zijn daarbij afstand houden en niezen in de elleboog.

Door Wim Meijer

Veel supermarkten hebben vanaf deze week een seniorenuurtje. Maar dan kom je daar en dan moeten toch je boodschappen ergens in. En die mandjes en karretjes worden echt niet na elke klant ontsmet teruggezet op hun plek. Dus wat kleeft er al aan zo’n mandje?

Natuurlijk, als je meteen na het winkelen je handen wast is er niets aan de hand. Maar hoe lang duurt het voordat je na het winkelen een kraan en zeep tegenkomt? De kans dat je in de tussentijd even ondoordacht aan je gezicht hebt gezeten is enorm.

Geen mandjes in België

Onze zuiderburen zijn zich al bewust geworden van dit risico. Daarom hebben een aantal supermarkten in België de mandjes al in de ban gedaan. Er mag daar alleen nog gewinkeld worden met karretjes. Maar ook die handgrepen vormen een mogelijke besmettingshaard.

Eigen tas

En wat is dan het beste alternatief? Simpel. Supermarkten hebben allemaal wel van die boodschappentassen hangen, deze kosten meestal rond de 1 euro. Winkel uitsluitend nog met zo’n eigen tas. Ga naar binnen met je eigen tas, stop de boodschappen erin tijdens het winkelen. Leeg de tas bij de kassa en stop alles er aan de andere kant van de kassière weer in. En dan natuurlijk het liefst even contactloos afrekenen.

Als we dit allemaal gaan doen, verkleinen we de risico’s op besmetting. Samen tegen corona.