NL Alert voor heel Nederland wegens corona-virus

Foto: Colin Coule

Mensen die zijn aangemeld bij NL Alert kregen aan het einde van de ochtend massaal een NL Alert op hun telefoon.

Door Sam Fish

Het gaat om een bericht van de Rijksoverheid over het corona-virus. Iedereen wordt opgeroepen om de adviezen van de overheid op te volgen. “Blijf thuis,” staat er in het sms-bericht. “Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona.” De oproep om afstand te houden is ook in het Engels geschreven. Zo is het duidelijk voor iedereen.

Afstand is belangrijk

De afgelopen weken zijn er verschillende maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. De belangrijkste daarvan is toch wel het afstand houden. Om dat nog even extra bij iedereen op het hart te drukken is daarom gekozen voor een NL Alert. Zeker met dit mooie weer nu iedereen naar buiten wil.

Door afstand te houden, minimaal anderhalve meter, is de kans op besmetting het kleinst. Dat gaat uiteraard gepaard met binnen blijven als je ziek bent en niezen en hoesten in je elleboog.

Besmettingen

Het corona-virus blijft om zich heen grijpen. Op Goeree-Overflakkee zijn volgens de GGD Rotterdam-Rijnmond op dit moment al 15 mensen positief getest op het virus. Een bewoner van woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk kwam eerder deze week te overleiden door het virus.

In heel Nederland zijn er op dit moment 3631 mensen positief getest op het virus, 136 patiënten zijn helaas overleden. Deze cijfers, en die van het eiland, zijn echter niet compleet. Op dit moment worden er maar weinig mensen getest, door een tekort aan testen. De testen die er zijn worden alleen uitgevoerd op de risicogroepen. Dit zijn mensen op leeftijd en mensen met een verzwakt afweersysteem. Ook zorgverleners worden getest.