Diverse prijzen te winnen tijden NK legpuzzelen

Foto: Pixabay; congerdesign

Liefhebbers van de Jan van Haasteren puzzels kunnen zich helemaal uitleven op zaterdag 8 oktober. In de RGO is dan namelijk het NK Legpuzzelen.

Met een team van vier personen ga je aan de slag met een echte Jan van Haasteren puzzel. Wie deze als eerst helemaal af heeft mag zichzelf de winnaar noemen. Met je team ga je dan door naar de voorronde van het NK. Maar het gaat niet alleen om het winnen, zo benadrukt de organisatie. Dat is de stichting Hart van Goeree-Overflakkee. Zij hopen vooral dat iedereen een hele gezellige avond heeft.

Het ontstaan

Een oud-bestuurslid van de stichting doet zelf al jaren mee aan de voorrondes van het NK. Dat enthousiasme gaat zo ver dat ook dit jaar het eilandelijk kampioenschap wordt georganiseerd. Het is ook door haar dat de winnaar van het eiland een ticket wint voor de officiële voorronde van het NK. Die vindt plaats op 4 februari 2023 in Oude-Tonge.

Na de voorbereidingen is inmiddels alles helemaal geregeld. Teams kunnen zich opgeven voor deze zenuwslopende avond. Zowel fanatiekelingen als hobbyisten kunnen de strijd aan gaan met de puzzel. De organisatie hoopt dat ook dat het misschien een goed moment is om de familiebanden aan te sterken. Maar natuurlijk is een team collega’s of vrienden ook meer dan welkom. In totaal zijn er 40 tafels beschikbaar.

Prijzen

De ingeschreven teams krijgen een tafel toegewezen met daarop de teamnaam. Uiteraard ligt op die tafel ook een Jan van Haasteren puzzel klaar van 1000 stukjes. Welke puzzel dat wordt blijft tot die avond een verrassing. Na het zingen van het Flakkeese volkslied is het tijd voor het startschot en gaan de kandidaten aan de slag. Er mag geen gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen als bakjes om de stukjes te sorteren. Alleen de tafel zelf mag gebruikt worden.

Het team dat als eerste de puzzel compleet heeft, is de winnaar. Zij mogen dan dus door naar de voorronde van het NK in Oude-Tonge. Maar dat is niet de enige prijs. Zo krijgt het winnende team ook hun inschrijfgeld terug in de vorm van cadeaubonnen voor het centrum van Middelharnis. De tweede prijs is een puzzelpakket van Jan van Haasteren. Zo kun je thuis nog meer gezellige puzzelavonden hebben.

En daarnaast is er voor elke deelnemer een leuke herinnering aan de deelname.

Sfeer

De stichting Hart van Goeree-Overflakkee wil benadrukken dat het kampioenschap zich kenmerkt door de sfeer. “Het is een wedstrijd, maar nog belangrijker is het hebben van een gezellige avond. Dit maakt het tot een uniek evenement. Een leuke outfit met je team zorgt voor een extra sfeer. Daarom is er deze avond ook een speciale prijs voor het team dat zich op de leukste manier onderscheidt van de rest.”

Mee doen

Heb je dit allemaal gelezen en is dit nou echt iets voor jou? Schroom dan niet en schrijf je in. Dat kan via de website van de organisatie. Doe dit voor 6 oktober en je kunt sowieso meedoen. Het Flakkees Kampioenschap wordt gehouden in de aula van de RGO. De deuren openen om 19.00 uur en om 19.45 uur gaat de wedstrijd van start. Meedoen kan voor € 49,50 per team. Hiervoor krijg je de puzzel, een hapje en één drankje. Heb je geen team maar wil je wel meedoen? Check dan de oproep onderaan dit artikel!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen