Wethouder overhandigt Reiskoffer-certificaat

Foto: Sam Fish

Op dinsdagmiddag 20 september was er een klein feestje in de kantine van het gemeentehuis. Wethouder Berend Jan Bruggeman mocht daar een certificaat van de Reiskoffer overhandigen.

Door Sam Fish

Dat certificaat was voor de 21-jarige Robin Schaaf uit Dirksland. Hij is werkzaam bij Dok 16 en ging altijd op de fiets naar zijn werk, door weer en wind. Maar nu kan hij ook af en toe de bus pakken. Dat komt allemaal door de cursus van de Reiskoffer. Met een app en een begeleider heeft hij zelfstandig leren reizen met het openbaar vervoer. De GoOV-app helpt hem bij het maken van zijn reis. Die eerste zelfstandige reis maakte hij slechts één dag voor de certificaatuitreiking.

“Ik ben heel blij met de app,” laat Robin weten. “Ik vond het heel leerzaam om dit te doen. En het is heel fijn dat ik niet meer door de regen naar mijn werk hoef te fietsen. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet.”

Trots

En zo blij als Robin is met zijn certificaat, zo trots is de wethouder. “Ik ben trots op het feit dat we dit kunnen aanbieden,” vertelt hij. “Dat we de mensen een stukje zelfstandigheid kunnen teruggeven. Ik ben de begeleiders dan ook enorm dankbaar voor hun inzet. Zonder hen was dit niet mogelijk. Robin, van harte gefeliciteerd met deze prestatie en ik wens je een hoop goede reizen toe.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen