DBGC neemt één punt mee uit Arnemuiden

DBGC heeft één punt mee weten te nemen uit Arnemuiden. Het team moest spelen onder barre omstandigheden en op een praktisch onspeelbaar veld.

Het duel eindigde na 90 minuten precies zoals het was begonnen: 0-0. DBGC begon goed aan het duel in Arnemuiden. Ze probeerden op het glibberige veld het spel te maken en het duel te controleren. Al snel bleek dat verzorgd voetballen vandaag simpelweg niet mogelijk was. Een opportunistisch spelbeeld met veel lange ballen van de thuisploeg en veel strijd was wat de klok sloeg.

Halverwege de eerste helft slaagde Arnemuiden erin om DBGC vast te zetten op eigen helft. Een poging van afstand werd door DBGC van de lijn gehaald. Aan de andere kant was DBGC te vaak slordig in de eindpass. Er werd te weinig diepte getoond om gevaarlijk te worden. Beide ploegen zochten dan ook met 0-0 de warme kleedkamer op.

Tweede helft

In de tweede helft werden de omstandigheden er niet beter op. Het bleef onophoudelijk regenen, de gevoelstemperatuur was rond het vriespunt en er kwam zelfs natte sneeuw uit de lucht vallen. Vlak na rust kreeg Jeroen Sep de kans om DBGC op voorsprong te zetten. Maar helaas verdween zijn geplaatste inzet naast de goal. Met een bedrijvige invaller zorgde de thuisploeg in de tweede helft voor veel meer gevaar. DBGC werd terug gedrongen op eigen helft.

Na een uur spelen gaf de scheidsrechter plotseling een penalty aan Arnemuiden. Volgens hem was er namelijk iemand gehaakt. Keeper Nieuwland was echter op zijn post en keerde de inzet. DBGC mocht op sommige momenten van geluk spreken dat Arnemuiden slordig omging met de kansen. Zo sleepte  het duel zich naar het einde. Een inzet van Jeroen Sep werd vlak voor tijd tot corner getikt door de doelman. Uit deze hoekschop kreeg Bas Mackloet bijna de kans om binnen te tikken, maar de bal werd net op tijd weg gewerkt.

Einde duel

Met de brilstand op het scorebord floot de scheidsrechter voor het einde van dit duel. Op basis van de kansenverhouding mag DBGC zeer tevreden zijn met één punt uit dit duel. Met 17 punten bezet DBGC nog altijd de gedeelde derde plaats op de ranglijst. De komende week is het afwachten wat de KNVB beslist over het verdere vervolg van de competitie. Dit in verband met de huidige maatregelen. Indien er wordt doorgespeeld krijgt DBGC volgende week ‘s-Heer Arendskerke op bezoek op Sportpark de Koepel.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Jacco de Gast, Tijme van der Veeken, Dimri Vogelaar, Robert Koster (’65 Josef Balaydin) , Bas Mackloet, Thijs Tromp, Mitchell Heemes (’85 Arnaud Dees) , Tim Mackloet, Mels de Blok (’46 Jeroen Sep).