Vrijwilligers nodig bij eenzaamheid

Foto: Pixabay; Sarcifilippo

Steeds meer mensen in Nederland hebben te maken met eenzaamheid. Ook veel ouderen hebben een sterk teruggetrokken leven.

Stichting ZIJN wordt regelmatig gebeld door huisartsen, zorgpartijen en familieleden met de vraag of wij iemand weten die langs kan gaan bij mensen die zich (soms) eenzaam voelen. Eenzaamheid betekent voor ieder mens iets anders. In de kern zijn er echter wel degelijk overeenkomsten. Mensen die zich eenzaam voelen, missen het contact – en de emotionele verbinding – met andere mensen. Het ontbreekt eenzame mensen aan hechte relaties, of dat nu met familie of met vrienden is.

Eenzaamheid hoeft niet het gevolg van een ingrijpende gebeurtenis te zijn, maar het kán wel. De dood van een naaste kan sterke gevoelens van eenzaamheid veroorzaken. Net als een scheiding of een ziekte of beperking van een naaste.

Nieuwe-Tonge
Voor een mevrouw zoekt de stichting iemand die haar kan helpen bij licht snoeiwerk en het onkruid wieden en in haar tuin.

Ouddorp
Stichting ZIJN is op zoek naar iemand in Ouddorp die het leuk vindt om bij een dame van 77 jaar langs te gaan. Mevrouw komt uit Duitsland en zou het heel fijn vinden om met iemand Duits te spreken of over Duitsland te kunnen praten. Graag laat ze foto’s van vroeger zien. Wie heeft er zin om mevrouw wat op te vrolijken?

LEES OOK: Jong en oud helpt elkaar in het digi-café

Stellendam
Voor een mevrouw van 74 jaar wordt iemand gezocht die het gezellig vindt om bij mevrouw op visite te gaan en bij mooi weer een klein rondje met haar te lopen. Mevrouw loopt goed. Mevrouw vindt het fijn om op de hoogte gebracht te worden van nieuwsberichten want ze is soms wat vergeetachtig.

Voor een mevrouw van 82 jaar zoeken ze iemand die af en toe langs komt voor een uurtje gezelschap. Het is soms stil in huis, en dan is het gezellig om een praatje te maken met iemand anders! Het zou fijn zijn om een luisterend oor te bieden terwijl er ondertussen een kopje koffie wordt gedronken.

Ze zoeken iemand die vanaf september, eens in de week, met een slechtziende meneer van 72 jaar een rondje wil wandelen door het Stellebos. Meneer loopt nog goed maar vindt het fijn als iemand hem vergezeld. Aanwezigheid van een hond geen bezwaar.

Goedereede-Havenhoofd
Voor een echtpaar zoekt Stichting ZIJN iemand die regelmatig mevrouw gezelschap kan houden. Een kopje thee of koffie drinken, de krant te lezen én mevrouw is dol op spelletjes. Mevrouw zit door het breken van haar heup sinds kort in een rolstoel en het lijkt haar erg gezellig als iemand haar rolstoel wil duwen voor een mooie wandeling. Dan kan haar man ondertussen ook even iets voor zichzelf doen.

Stichting ZIJN iw erg blij dat er mensen zijn die vrijwilligerswerk willen doen. Zonder hen zou de Stichting niet kunnen bestaan. Wilt u wat tijd vrijmaken om een ander te helpen, dan kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27 3241 AA Middelharnis, contact: 0187-641344 – email: [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen