De Goede Nieuwe Tijd regionaal gelanceerd

Foto: DGNT Brandmovie Fotografie

Archipel Zuid-Hollandse Eilanden (ZHE) is verheugd om de lancering aan te kondigen van de regionale campagne van De Goede Nieuwe Tijd.

Dit initiatief is hier op het eiland al een tijdje bezig, maar gaat nu regionaal. Het nodigt alle inwoners, mantelzorgers en professionals uit om samen na te denken over een vitale toekomst voor alle generaties.

Het platform van De Goede Nieuwe Tijd is het resultaat van een vruchtbare samenwerking. Hiervoor hebben Archipel ZHE, zorg- en welzijnspartijen en de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Voorne aan Zee, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Nissewaard de handen ineen geslagen. Gezamenlijk streven zij naar het creëren van een omgeving waarin alle burgers kunnen floreren, ongeacht hun leeftijd of achtergrond.

De campagne

We leven in een tijd waarin de zorg onder druk staat en er een tekort is aan passende woningen, professionals, mantelzorgers en vrijwilliger. Daarom is het van cruciaal belang om het gesprek aan te gaan. De Goede Nieuwe Tijd daagt iedereen uit om vragen te stellen en ideeën te delen over vitaliteit en ouder worden.

Jeroen Postma is wethouder sport en cultuur, zorg en welzijn, wijk- en kerngerichte aanpak in de gemeente Nissewaard. Hij is heel blij met het initatief. “We moeten met elkaar blijven nadenken over de toekomst en het gesprek met elkaar aangaan. Alleen samen komen we tot een oplossing.”

Lees mee

Op het platform van De Goede Nieuwe Tijd wordt van alles gedeeld. Inspirerende initiatieven, boeiende verhalen en waardevolle ervaringen zijn daar terug te lezen. En dat alles met het doel samen een betere toekomst te creëren.

“Samen schrijven we het verhaal van de zorg van de toekomst. Daarin is de regionale samenwerking de sleutel tot het creëren van een gemeenschap waarin we omkijken naar elkaar. Met ‘De Goede Nieuwe Tijd’ leren we hoe op de Zuid-Hollandse Eilanden samen kunnen werken aan zorg en welzijn in een ouder wordende samenleving”, aldus Joyce Simons, Programmadirecteur van initiatiefnemer Archipel ZHE.

Voor meer informatie kijk je op de website van de campagne.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen