Zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

Foto: Image by Jossué Trejo from Pixabay

Inwoners met een laag inkomen en weinig vermogen kunnen een speciale collectieve zorgverzekering (gemeentepolis) afsluiten voor 2024.

Daar heeft gemeente Goeree-Overflakkee een contract voor met zorgverzekeraar CZ. “Sommige inwoners hebben hogere zorgkosten door een chronische ziekte of beperking. Als je dan een laag inkomen hebt, is goede en betaalbare zorg extra belangrijk. De gemeentepolis kan een goede optie zijn. Met de gemeentepolis willen we meer mensen mee laten doen in onze samenleving,” aldus zorgwethouder Berend Jan Bruggeman.

Ontdek de gemeentepolis

De gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en één van drie soorten aanvullende pakketten. Voor deelnemers zijn er voordelen:

  • De gemeente betaalt mee, namelijk tussen de 14 en 25 euro per verzekerde per maand
  • Je krijgt 6 procent collectiviteitskorting op aanvullende pakketten
  • Er is een ruimte vergoeding voor bijvoorbeeld tandartskosten, medicijnen en huishoudelijke hulp

De gemeente vraagt inwoners om te onderzoeken of de gemeentepolis voor hen de beste keuze is. Misschien past een andere zorgverzekering toch beter.

Meer informatie

Lees tarieven en voorwaarden op de website van de gemeente. En kijk voor verschillende pakketten en vergoedingen op de website van Gezond Verzekerd. Sluit de gemeentepolis uiterlijk 17 december 2023 af. Dan kan de gemeente de aanvraag op tijd verwerken.

Voor vragen over de gemeentepolis kunnen inwoners contact opnemen met het Sociaalcontactpunt. Via telefoonnummer 14 0187 (optie 1) of per mail [email protected].

  • LEES OOK:  
  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen