IBD-dag voor mensen met chronische darmontsteking

Foto: Sam Fish

De Crohn en Colitis Ulcerose Vereniging Nederland organiseert in samenwerking met Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland op zaterdag 18 juni een IBD-dag voor mensen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease: een chronische darmontsteking. Nederland telt ruim 60.000 mensen met een chronische darmontsteking, dat is één op de 300 mensen. De meest voorkomende vormen van IBD zijn de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.

De CCUVN zet zich in voor mensen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa en aanverwante aandoeningen. De CCUVN geeft voorlichting, zet lotgenotencontact op en komt op voor de belangen van patiënten. Op de hoogte gebracht worden van de laatste ontwikkelingen en lotgenotencontact wordt zeer gewaardeerd: “Deze bijeenkomsten zijn belangrijk voor ons als patiënten” aldus een bezoeker van een eerdere IBD-dag.

LEES OOK: Kroonkurken en flessendoppen kunnen levens redden

Programma
Er zijn informatieve presentaties en ruim gelegenheid voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Ook zijn informatiestand van de vereniging aanwezig. IBD-patiënten zijn van harte welkom, eventueel met partner, ouders of andere belangstellenden.

09.30 uur:         Ontvangst met koffie en thee
10.00 uur:         Opening door de heer R. Kouwer, Regiocoördinator CCUVN
10.10 uur:         UIBD-zorg in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, door mevrouw G. de Vos, MDL-Verpleegkundig Specialist.
10.30 uur:         Vernieuwde richtlijn bij volwassenen, door dr. J. van Kemenade, internist
11.00 uur:         Pauze
11.15 uur:         Bloed, waar kijken we naar? Door dr. L.J.G.M. Schelfhout, internist
11.45 uur:         Gelegenheid tot het stellen van vragen
12.00 uur:         Einde van de bijeenkomst

De IBD-dag vindt plaats op zaterdag 18 juni van 10.00 tot 12.00 uur in het restaurant van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Aanmelden
Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Voor de organisatie vragen wij u zich aan te melden via het digitale aanmeldformulier of telefonisch via 0348 42 07 80. Dit kan op werkdagen tussen 10.00 en 14.30 uur.

Reacties