Waardevolle bijdrage aan internationale studie

Foto: CuraMare

Het cardiologie team van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een internationale studie.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is betrokken bij verschillende medisch-wetenschappelijke onderzoeken. Hierbij streven ze ernaar om continu te zoeken naar meer kennis over verschillende ziekten en behandelingen.

Wetenschappelijk onderzoek is van groot belang om de meest optimale zorg te kunnen bieden. Zo levert het ziekenhuis een bijdrage aan de ontwikkeling van de gezondheidszorg. Een mooi voorbeeld hiervan is de recent afgeronde internationale ‘CLEAR studie’. Hieraan hebben verschillende patiënten van de afdeling Cardiologie van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis deelgenomen.

Cholesterol

Normaal gesproken maakt het lichaam precies genoeg cholesterol aan. Door verschillende omstandigheden kan dit uit balans raken en bestaat de kans dat de bloedvaten langzaam dichtslibben. Het bloed stroomt dan moeilijker door de vaten. Om cholesterol te verlagen worden vaak statinen voorgeschreven. Maar niet iedereen kan dit cholesterolverlagende medicijn goed verdragen.

Uit de CLEAR studie is gebleken dat patiënten met een hoog risico op hart- en vaatziekten en statine-intolerantie minder kans hebben om een hartaanval te krijgen als ze bempedoïne zuur gebruiken. Dit middel blijkt net als de statinen cholesterolverlagend te werken. Het zou daarmee een uitkomst kunnen zijn voor hoog risico patiënten. Het onderzoeksteam van de afdeling Cardiologie is blij dat zij door dit onderzoek een bijdrage heeft kunnen leveren aan de kennis over hart- en vaatziekten. Ze uiten dan ook hun dank aan de patiënten die hebben deelgenomen.

Helaas kan het middel op dit moment nog niet worden voorgeschreven.

Cookieinstellingen