CuraMare heeft afgelopen week de nieuwe visie op Eten & Drinken gepresenteerd. Ze noemen het ‘Smaakmakers’.
Het is ontstaan vanuit verbinding met iedereen die op een bepaalde manier raakvlak heeft met eten en drinken binnen het werk. Van diëtisten tot horecamedewerkers en van verpleegkundigen tot voedingsassistenten. Allemaal hebben zij vanuit hun eigen specialisme en ervaring bijgedragen aan een sterke en duurzame visie.
“Deze visie gebruiken we vanaf nu als leidraad voor alle beslissingen rondom eten en drinken in de organisatie. De overkoepelende naam die hiervoor is gekozen, is ‘Smaakmakers’,” laat de organisatie weten. “De betekenis van dit woord staat voor CuraMare voor de kernwoorden waaruit de visie is opgebouwd. Maar ook voor alle collega’s, de producten en ingrediënten en de keuzevrijheid van patiënten, cliënten, bezoekers en medewerkers.”
Eten is een basisvoorwaarde om gezond te blijven, ziekte te voorkomen, te herstellen, aan te sterken en om je goed te voelen. Het geeft energie, vervulling, maakt blij en geeft gevoelens van troost en rust. Niet voor niets is voor bewoners van de woonzorglocaties van CuraMare de warme maaltijd vaak het hoogtepunt van de dag. Daarbij gaat het niet alleen om lekker eten, maar ook om de beleving van geuren en smaken.
In Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zorgt de combinatie van goede voeding, voldoende beweging en de juiste medicatie ervoor dat patiënten sneller herstellen. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het welzijn van de patiënt. “Dit alles maakt eten een hoofdproduct in plaats van een bijproduct. Daarom verdient het een prominentere plaats in onze dienstverlening,” vindt facilitair manager Jeroen Schrijver. “Als zorgorganisatie hebben wij ook een voorbeeldrol op het gebied van eten en drinken. Deze rol willen we graag samen invullen met onze patiënten, bewoners, cliënten én medewerkers!”