Vrienden van Ziekenhuis Dirksland schenkt 25 tilliften

Foto: CuraMare

De stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland overhandigde afgelopen week symbolisch 25 tilliften aan het Van Weel-Bethesda.

De tilliften zijn geïnstalleerd op de Intensive Care en de Verpleegafdeling van het ziekenhuis.

“Tot voor kort werden patiënten verplaatst met een mobiele tillift die rouleerde over de afdeling. Nu zijn er vaste tilliften zijn geïnstalleerd op diverse kamers,” vertelt Wilhelma Veenstra. Zij is afdelingshoofd Verpleegafdeling. “Nu kunnen patiënten sneller en comfortabeler gemobiliseerd worden. Het verplaatsen van de patiënt is daarnaast eenvoudiger en minder belastend geworden voor het verplegend personeel.”

Ook op de IC maken de tilliften een groot verschil. “We krijgen steeds vaker te maken met obese patiënten. Dankzij de nieuwe tilliften zijn deze patiënten beter te verplegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verplaatsen naar een ander soort bed. Maar ook het verschonen van het bed.  Ook voor de patiënt zijn dit soort handelingen nu veel comfortabeler,” aldus afdelingshoofd Marieke van Splunter. Het ziekenhuis is de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland dan ook erg dankbaar voor deze prachtige gift.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen