Hypermoderne operatiekamers voor Van Weel-Bethesda

Foto: CuraMare

Op donderdag 12 december zijn in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland splinternieuwe operatiekamers geopend.

Deze nieuwe kamers voldoen aan de hoogste standaarden. Hiermee is het ziekenhuis klaar voor de toekomst. In 2019 is het ziekenhuis al gestart met de eerste plannen. Daarna zijn de operatiekamers in fases verbouwd. Inmiddels zijn de nieuwe kamers al enkele weken in gebruik.

Nieuwe kamers

De kamers zijn groter en voorzien van de laatste technologie. Dat is niet alleen fijner werken voor de medewerkers van het ziekenhuis. Het vergroot ook nog eens de patiëntveiligheid. De kamers zijn heel overzichtelijk. Ze zijn ruimer en alle vloeren en wanden zijn vervangen. Er zijn pendels aan het plafond bevestigd. Daarop zijn monitoren en andere apparaten aangesloten. Daardoor staat of ligt er bijna niets op de grond.

Dit zorgt voor meer bewegingsruimte voor de artsen. Bovendien kunnen de pendels in elke mogelijke positie worden gebracht. Dit zorgt dan weer voor beter zicht op het operatiegebied.

Nieuwste technologie

Zoals gezegd zijn de kamers ook uitgerust met de nieuwste technologie. Zo zijn beelden bij kijkoperaties voortaan in 3D. Er hangt één groot scherm waarop alle belangrijke informatie wordt getoond. En met het patiëntveiligheidssysteem kan iedere stap in het proces worden gecontroleerd.

Een hypermodern luchtbehandelingssysteem blaast gefilterde lucht de OK in. En via een technisch bedienpaneel kan het team alles op de operatiekamer bedienen. Van de kleur van de verlichting en de temperatuur tot de operatietafel.

Met deze complete en moderne operatiekamers biedt het Ziekenhuis haar patiënten nu en in de toekomst goede zorg dichtbij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen