Kinderadviesraad voor het Van Weel-Bethesda

Foto: CuraMare

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland heeft sinds deze week een Kinderadviesraad. Deze bestaat uit zes jongens en meiden.

De Kinderadviesraad denkt mee over de zorg en het verblijf van kinderen in het ziekenhuis. Iedere dag komen er namelijk kinderen naar het ziekenhuis voor een afspraak of opname. “Wij vinden het belangrijk om hun ideeën te horen. De Kinderadviesraad geeft kinderen de kinderen van het ziekenhuis een stem. Samen kunnen we hun zorg en verblijf in het ziekenhuis verbeteren,” aldus kinderarts Marieke Bax.

Gevraagd en ongevraagd advies

De Kinderadviesraad komt zo’n vijf keer per jaar bij elkaar. Samen praten ze dan over verschillende onderwerpen. Dit kan over van alles zijn. De inrichting van het ziekenhuis of het eten dat geserveerd wordt. Maar ook het verbeteren van de zorg. Regelmatig vraagt het Van Weel-Bethesda de raad om advies en ideeën. De Kinderadviesraad kan zelf ook aangeven wat beter kan. Zij kunnen op die manier het ziekenhuis ongevraagd advies geen.

Leden

In de Kinderadviesraad zitten zes enthousiaste jongens en meiden. De leden kennen het ziekenhuis goed. Zo zijn ze wel eens opgenomen geweest of hebben ze regelmatig een bezoek gebracht aan het ziekenhuis. De leden van de Kinderadviesraad zijn (v.l.n.r. op de foto) Huib Sijtsma, Ivana Verschoor, Mats van Unen, Djindi Schaap en Britt Willems. Ook Elise van Heinsberg hoort bij de Kinderadviesraad, zij staat echter niet op de foto.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen