IBV-fractie start petitie behoud SEH Dirksland

Foto: Sam Fish

Inwonersbelang Voorne (IBV) maakt zich hard voor medische zorg dichtbij. De partij is een petitie gestart om de SEH in Dirksland te behouden.

Minister Kuipers heeft plannen om het aantal Spoedeisende Hulpen (SEH) te verminderen. Daarbij wil hij ook de 45-minutennorm loslaten voor de aanrijdtijd van ambulances. De Voornse partij ziet dat, net als vele anderen, niet zitten. “Het risico is groot dat inwoners van Voorne voor acute medische zorg niet meer in Dirksland terecht kunnen. We moeten dan naar Rotterdam,” zegt Rien Kap, lijsttrekker van IBV.

Plannen

In de plannen van de minister wordt de zogeheten 45-minutennorm losgelaten. Het is dan niet meer verplicht om met de ambulance binnen de maximale tijd van 45 minuten bij de patiënt te komen en om daarna naar de SEH te rijden. Vanuit Voorne is de dichtstbijzijnde SEH in het ziekenhuis van Weel-Bethesda. Deze voldoet aan de 45-minutennorm voor de inwoners van Voorne aan Zee. Zonder deze norm wordt de weg vrijgemaakt om het aantal spoedeisende hulpen te verminderen. Dan wordt een sluiting van de SEH in Dirksland een reële optie.

Sluiting hiervan betekent een verdere verschraling van medische zorg voor de inwoners op Voorne. IBV heeft dan ook de motie tegen een sluiting van de SEH in Dirksland medeondertekend. “Uit gesprekken met inwoners horen wij hoe belangrijk zij het behoud van de SEH in Dirksland vinden. We hebben ook gesproken over wat de gevolgen van een sluiting voor hen zijn. Een sluiting die echt iedere inwoner raakt.”

Petitie

Dit was voor IBV reden genoeg om naast de motie ook een petitie te starten. Met de handtekeningen hopen ze het bestaan van de SEH van het Van Weel-Bethesda ziekenhuis te garanderen. Deze petitie kan dan net als de motie aangeboden worden aan minister Kuipers.

Sta je achter de petitie en wil je deze ondertekenen? Dat kan hier en nu!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen