Gratis scootmobieltraining in Den Bommel

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Op dinsdag 20 september is er in Den Bommel een gratis scootmobieltraining. Deze is voor iedereen van 60 jaar en ouder die een scootmobiel gebruikt of gaat gebruiken.

De gemeente nodigt deze mensen van harte uit voor de gratis rijvaardigheidstraining. Aanmelden is verplicht, dit kan door te bellen met 0184-68 53 17. Of stuur een e-mail naar [email protected]. Aanmelden kan tot 14 september. De dag vindt plaats bij de Bommelstee. Deze start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Tijdens de training wordt er voor koffie, thee en lunch gezorgd.

Het verkeer wordt steeds drukker. Verkeersregels worden soms aangepast en er komen steeds meer voertuigen op de weg. Bovendien maken steeds meer mensen gebruik van een scootmobiel. Voor gebruikers van deze voertuigen is het soms lastig om op een adequate manier deel te nemen aan het verkeer. Daarom organiseert de gemeente samen met de RPV GOP en Veilig Verkeer Nederland deze training.

Theorie en praktijk

Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod tijdens de training. Dit is erg belangrijk. De gebruiker van de scootmobiel mag namelijk op de rijbaan én op de stoep rijden. Verder kun je een rijvaardigheidstest doen en een praktijkroute rijden. In de middag is er een leverancier van WELZORG aanwezig. Zij kunnen ter plekke kleine ongemakken aan de scootmobiel verhelpen. Ook kun je een proefmodel scootmobiel uitproberen.

Cookieinstellingen