Kolfkamer voor Van Weel-Bethesda

Foto: Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Op de afdeling verloskunde is sinds februari een sfeervol ingerichte kolfkamer.

Medewerkers en indien nodig bezoekers van de polikliniek, kunnen hier gebruik van maken.

Kolfkamer
“Onze collega´s hoeven niet langer in ´de bezemkast´ te kolven, maar kunnen dit nu in onze kolfkamer doen”, zeggen enthousiaste lactatiekundigen Ellen de Bruine en Rebecca van Galen. Naast de deur hangt een bordje, waarop je je reservering kunt doen. Als je je eigen kolfset meeneemt, kun je het aanwezige Medela-kolfapparaat in de kolfkamer gebruiken. De privacy is gewaarborgd doordat je de deur vanbinnen op slot kunt doen.

LEES OOK: Eerste studiemiddag kindermishandeling

De kolfkamer is sfeervol ingericht, mede dankzij een gift van Kiwanis. Als je op de bank zit te kolven, kun je niet om de tien vuistregels voor geslaagde borstvoeding heen. Deze staan uitgewerkt op fotobehang. De vuistregels zijn opgesteld door de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) en Unicef en zorgen voor het welslagen van de borstvoeding.

Certificaat borstvoeding
Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft al twee keer het Certificaat Borstvoeding van de Stichting Zorg voor borstvoeding behaald. Wil je dit certificaat halen, dan moet een instelling voor moeder- en kindzorg voldoen aan de tien opgestelde vuistregels. Enkele voorbeelden hiervan zijn zorgen voor een borstvoedingsbeleid en voorlichting geven voor zwangere vrouwen over borstvoeding; binnen een uur na de geboorte moeten moeders geholpen worden met borstvoeding geven en moeder en kind moeten dag en nacht bij elkaar op een kamer kunnen blijven. De kraamsuites van Verloskundig centrum CuraVita zijn hier een mooi voorbeeld van.

LEES OOK: SGP-jongeren op excursie in Den Haag

Lactatiekundigen
Ellen en Rebecca zijn als lactatiekundigen werkzaam in Verloskundig centrum CuraVita en gespecialiseerd in de zorg voor borstvoeding. Zij geven voorlichtingsavonden over borstvoeding, bijscholing aan collega´s en zijn er ook voor hun collega´s als ze vragen hebben over borstvoeding.

De lactatiekundigen houden wekelijks spreekuur: maandag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Ze zijn bereikbaar per e-mail: [email protected] of telefonisch: 06 53 58 12 95.

4luik kolfkamer

Reacties