Nu betere informatieoverdracht van ambu naar SEH

Foto: PR CuraMare

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is live gegaan met de digitale informatieoverdracht van de ambulance naar de Spoedeisende Hulp (SEH).

Dit zorgt ervoor dat SEH-medewerkers nog beter voorbereid zijn. Zij kunnen patiënten nu sneller de juiste zorg verlenen. Het is weer een belangrijke stap in het verbeteren van spoedzorg voor inwoners uit de regio.

Ambulancemedewerkers kunnen nu meer relevante informatie overdragen over de patiënt aan de Spoedeisende Hulp. De informatie komt direct in het elektronisch patiëntendossier. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte informatieoverdracht.

Sneller de juiste zorg

Nely Zoeteweij is zorgcoördinator van de Spoedeisende Hulp en super enthousiast over de innovatieve werkwijze. “Verpleegkundigen en artsen weten nu precies wanneer een patiënt arriveert,” vertelt ze. “In het elektronisch patiëntendossier staan alle metingen, welke medicatie de patiënt eventueel al heeft gekregen en de laatste updates. Dit zorgt ervoor dat SEH-medewerkers nog beter voorbereid zijn en patiënten sneller de juiste zorg krijgen.”

Met spoed beschikbaar

De digitale informatieoverdracht van de ambulance naar de Spoedeisende Hulp is een onderdeel van het landelijke programma Met spoed beschikbaar. De nieuwe koppeling is in samenwerking met Traumacentrum Zuidwest-Nederland, Ambulance Rotterdam-Rijnmond, Chipsoft, PinkRoccade Ziekenhuizen en ZiZo tot stand gekomen.

Cookieinstellingen