Medische keuring voor rijbewijs kan in Middelharnis

Foto: Afbeelding van Andreas Breitling via Pixabay

Ben je 75 jaar of ouder? Ga je een groot rijbewijs (C/D/E) halen of vernieuwen? Of moet je een arts bezoeken van het CBR? Dan is een medische keuring nodig voor het verlengen van het rijbewijs.

Via Regelzorg kunnen automobilisten zich in Middelharnis laten keuren. Dit kan in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. En daarvoor zijn drie dagen ingepland, namelijk maandag 10 en 24 januari en maandag 7 februari.

Kosten en een afspraak

Voor automobilisten van 75 jaar en ouder kost de keuring 50 euro per persoon. Voor mensen met een groot rijbewijs tot 75 jaar zijn de kosten 65 euro per persoon. Een afspraak voor de keuring kan alleen gemaakt worden via Regelzorg. Dit kan via de website of via de afsprakenlijn. Die laatste is tijdens kantooruren bereikbaar via 088 2323 300.

De procedure

Ben je binnenkort toe aan een nieuw rijbewijs? Houd dan zelf de einddatum ervan goed in de gaten. Begin 5 maanden voor deze datum met het verleningsproces. Zeker als je ook medisch gekeurd moet worden.

De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op www.mijncbr.nl. Hiervoor heb je een DigiD nodig met SMS- of app-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring is te koop bij de meeste gemeenten of via Regelzorg zelf. De vragenlijst of je gezondheid moet je zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijg je het Verslag (soms meer dan één) en dat moet ingevuld worden door de keuringsarts. Op dat moment kun je pas een afspraak maken voor de keuring.

De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure is te vinden op de website van Regelzorg.

Cookieinstellingen