Rijbewijskeuringen van het CBR gewoon in Middelharnis

Foto: Afbeelding van Andreas Breitling via Pixabay

Als je 75 jaar of ouder bent moet je gekeurd worden om het rijbewijs te kunnen verlengen. En dat kan nu gewoon in Middelharnis.

Overigens moet je ook gekeurd worden als je een groot rijbewijs gaat halen of vernieuwen en je om medische redenen een arts moet bezoeken van het CBR. Maar ook dat kan in Middelharnis. En wel op de vrijdag 27 augustus en 10 en 24 september.

Automobilisten kunnen zich hier medisch laten keuren via RegelZorg in Wijkcentrum Middelharnis.

Afspraak maken

Als je je in Middelharnis wilt laten keuren, kan dat uitsluitend via RegelZorg. Kijk op de website of bel met de afsprakenlijn: 088 2323 300. Voor 75-plussers kost de keuring 50 euro per persoon. Houders van een groot rijbewijs tot 75 euro betalen € 65,- per persoon.

De procedure

Houd zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten. Begin ook 5 maanden voor die datum met het verlengen van je rijbewijs. Zeker als je ook medisch gekeurd moet worden.

De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online bij het CBR, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kan gekocht worden bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.

Coulanceregeling

Heb je een C/D/E rijbewijs of code 95 die voor 1 november 2021 verloopt? Dan is de code of het rijbewijs na die einddatum nog 10 maanden geldig in de hele EU. Voor overige rijbewijshouders is er geen coulanceregeling meer. De doorlooptijden bij het CBR zijn namelijk weer normaal.