De Bestenwaerd in Dirksland is officieel geopend

Foto: Sam Fish

Al maanden is er naartoe geleefd. Er moest ingepakt worden en er werd met spanning gekeken naar het proces. Maar de Bestenwaerd in Dirksland is af en de bewoners zijn officieel ingetrokken.

Door Sam Fish

Het is even wennen, maar medewerkers kijken met trots terug op de afgelopen tijd. Het is immers niet makkelijk voor de bewoners om hun oude vertrouwde stekkie te verlaten. Maar ze hebben er iets moois voor terug gekregen. “Ik spreek de wens uit dat Bestenwaerd huis binnen enkele weken voelt als Bestenwaerd thuis,” zei Conny Berkenbosch tijdens de opening ’s ochtends. Zij is regiomanager van Sjaloom Zorg.

Onthulling kunstwerk

De officiële opening vond dinsdagochtend 6 juli plaats, maar dat was nog niet alles. Voor ’s middags stond er nog een bijzonder moment gepland. Toen werd er namelijk een kunstwerk onthuld, gemaakt door Rosalinde van Ingen Schenau. Ze wilde iets maken dat de samenwerking tussen CuraMare en Sjaloom Zorg symboliseert. De twee organisaties hebben namelijk samen intrek gevonden in het pand.

Het kunstwerk bestaat uit twee gebogen panelen van cortenstaal. Uit de twee panelen komen bloemen. Aan de ene kant is dat de boterbloem, die verwijst naar de kinderlijke onbevangenheid. Op datzelfde paneel is ook de herfstaster te zien die voor gelukkige ouderdom staat. Uit het andere paneel komt een tulp, veelvuldig te zien op de diverse tulpenvelden op het eiland. En die tulp wordt vergezeld door koren, wat al sinds jaren in de omgeving verbouwd wordt.