Collectieve zorgverzekering voor minima op GO

Foto: Afbeelding van milcamu via Pixabay

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft een mooie aanbieding voor inwoners met een laag inkomen. Zij krijgen de mogelijkheid een collectieve zorgverzekering af te sluiten.

Om dit mogelijk te maken heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met zorgverzekeraar CZ. Voor 2021 het nu dus voor inwoners met een laag inkomen mogelijk om over te stappen. Het verzoek is om dit voor 15 december te doen. Zo kan de gemeente de aanvraag op tijd verwerken.

De gemeente vindt dat een goede zorgverzekering de basis is toe toegankelijke zorg. De kans op participatie in de samenleving wordt daarmee ook vergroot.

Gemeentepolis

Het pakket dat de gemeente aanbiedt heet de Gemeentepolis. Deze bestaat uit een basisverzekering en één van de drie mogelijke varianten voor de aanvullende verzekering. Daarbij zijn er verschillende voordelen voor de verzekerde, de gemeente betaalt namelijk mee. Dit varieert van 10 tot 17,76 euro per maand. Ook is er een collectiviteitskorting op de aanvullende zorgverzekering. En afhankelijk van de gekozen variant van de aanvullende verzekering, krijgen mensen ruime vergoeding voor bijkomende zaken. Denk aan brillen of lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdrage Wmo/WIz.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie over deze regeling op de website van de gemeente. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met het Klant Contact Centrum via 14 0187 (kies optie 1). Het afsluiten van de Gemeentepolis kan via de website van Gezond Verzekerd.