Kom naar de high tea tijdens het mantelzorgcafé

Foto: Jaap Peeman

Stichting ZIJN verzorgt de mantelzorgondersteuning op Goeree-Overflakkee. Door het corona-virus kon dit de afgelopen maanden helaas niet doorgaan.

Maar de rust keert weer een beetje terug. En daarom wil de stichting graag weer, op corona-veilige manier, een mantelzorgcafé organiseren.

Zwaar

De afgelopen tijd is zwaar geweest voor de mantelzorgers. De thuiszorg werd hier en daar afgeschaald. En dagbesteding viel voor veel mensen weg. Ook was er minder hulp beschikbaar van vrienden en familie in verband met besmettingsgevaar.

Het kan daarom voor mantelzorgers fijn zijn om elkaar weer te spreken. Het mantelzorgcafé biedt die mogelijkheid. En het is direct een mooi moment om ervaringen te delen.

Verdeeld

Normaal gesproken is het mantelzorg op donderdagmiddag. Maar om alles nu zo verantwoord te laten verlopen zijn er twee momenten ingepland. Zo kun je op donderdag 25 juni zowel in de ochtend als in de middag langskomen in het café. De tijden hiervoor zijn 10.00 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 15.00 uur.

De organisatie zorgt voor koffie thee en wat lekkers. Er zijn ook geen kosten aan deze dag verbonden. Opgeven is echter wel verplicht. Dit vooral doordat er elk dagdeel maar een beperkt aantal mensen toegestaan zijn. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of bel met 0187-48 33 66, toets 2.

Mantelzorgcafé

Het mantelzorgcafé is bedoeld voor de mantelzorgers van Goeree-Overflakkee. Dit zijn de mensen die intensief en langdurig voor een naaste zorgen. Zij zijn elke maand welkom in het mantelzorgcafé om ervaringen uit te wisselen. Het is ook een goed moment om even tijd voor jezelf vrij te maken.

Ben je pas sinds kort mantelzorger en wil je eens komen kijken? Je bent van harte welkom!