Mooie schenking voor Van Weel-Bethesda ziekenhuis

Foto: PR CuraMare

Het is een grote wens van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis om een herdenkingsdienst te organiseren. Door een aantal prachtige donaties is de realisatie van deze wens dichterbij gekomen.

Deze bijeenkomst is speciaal voor ouders die hun kindje zijn verloren vanaf een zwangerschapsduur van 16 weken. Niet lang geleden viel de eerste bijeenkomst plaats. In de toekomst wil het ziekenhuis een blijvende herdenkingsherinnering voor deze kinderen aanschaffen. In welke vorm dit gaat gebeuren wordt nog onderzocht.

Erkenning en herdenking

Sinds kort is het mogelijk om stil geboren kinderen te registreren bij de gemeente. Daarbij maakt het niet meer uit hoe ver de zwangerschap was. Voor veel ouders is dit een waardevolle manier van erkenning voor hun kind. De herdenkingsbijeenkomst is niet alleen voor de ouders erg belangrijk. Ook de medewerkers vinden er veel steun.

Drive-in bioscoop

Kiwanis Goeree-Overflakkee hoorde van de vlinderbijeenkomst. Zij zetten zich in voor de kinderen in de regio. Daarop hebben zij besloten om een bijdragen te leveren aan de herdenkingsherinnering. Ze besloten een drive-in bioscoop te organiseren om geld op te halen. Dat werd gedaan op het terrein van hoofdsponsor Visbeen.

Op dinsdag 10 december is de opbrengst daarvan overhandigd. Een prachtige cheque van maar liefst € 3750,-.

Rabobank Jongerenraad

Ook de Jongerenraad van de Rabobank hoorde van het project. Martijn Groenendijk is lid van de raad en bracht het project onder de aandacht binnen de Rabobank. De jongerenraad heeft toen besloten om € 1000,- te schenken aan het vlinderproject.

Bedankt

De organisatie is enorm dankbaar voor beide donaties aan het vlinderproject. “We willen Kiwanis en de Rabobank Jongerenraad heel hartelijk bedanken voor de cheques,” laat een woordvoerder weten. “Wij zullen zorgen voor een mooie en passende herdenkingsherinnering.”

Reacties