Derde ALS-autotour via Zeil & Surfcentrum

Foto: Sharon en Niek van der Zande

Zaterdag 6 juli vond alweer de derde editie van de ALS Rally over Schouwen-Duivenland en Goeree-Overflakkee. Bij het Zeil- en & Surfcentrum op de Brouwersdam stond een heerlijke lunch te wachten.

De rally is opgezet door Rowdy en Yvonne Monster uit Hellevoetsluis. Moeder en zoon die in 2018 hun vader en man Rob verloren aan de verschrikkelijke ziekte ALS. Rob was gek op mooie en vooral snelle auto’s. Regelmatig kreeg Rowdy de mogelijkheid om af te spreken met autodealers en zijn vader mee te nemen voor een ritje. Dat was de start voor de ALS Rally.

Derde editie

De familie besloot om de ALS Rally een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Een eerbetoon aan Rob en alle andere patiënten die zijn overleden aan ALS. De dag begon dan ook met een minuut stilte om even stil te staan bij iedereen die de strijd al verloren had.

De derde editie startte bij Restaurant de Meidoorn in Rockanje. Twintig auto’s met daarin patiënten en familieleden maakten zich daar klaar voor een rit van 100 kilometer over Schouwen-Duivenland en een stukje Goeree-Overflakkee.

Zeil- & Surfcentrum

Het Zeil- & Surfcentrum op de Brouwersdam was één van de favoriete plekken van Rob Monster, een belangrijke plek om dus even te bezoeken. Bij aankomst wordt de Rally opgewacht door Rick, Uwe en Pieternel, de beheerders van het Zeil- & Surfcentrum. Zij hebben een uitgebreide lunch voorbereid voor iedereen. Luc Waalboer zorgt tijdens het eten voor de muzikale omlijsting, wat zorgt voor veel sfeer en gezelligheid.

De dag wordt weer afgerond in Rockanje waar Rowdy iedereen bedankt voor de deelname. “Een rit van 100 kilometer die we met elkaar hebben beleefd,” zegt hij emotioneel. “Dit is een herinnering om te koesteren. Ik wil dan ook iedereen bedanken die vandaag is mee geweest en ook iedereen die heeft geholpen dit mogelijk te maken.”

ALS

Amyotrofische Laterale Sclerose is in de volksmond vooral bekend als ALS. Het is één van de meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel en het kan zorgen voor totale verlamming. Nederland telt op dit moment zo’n 1500 patiënten. Elk jaar gaan er 500 mensen dood aan ALS. De levensverwachting is na diagnose ook maar 3 tot 5 jaar.

Elk jaar worden er weer verschillende acties georganiseerd om geld op te halen voor de stichting ALS. Zo ging een aantal jaar geleden de Ice-bucket challenge de wereld over en wordt er elk jaar de Amsterdam City-Swim gehouden. Wil jij ook je steentje bijdragen? Kijk op www.als.nl.

'

Reacties

article
14913
Derde ALS-autotour via Zeil & Surfcentrum
Zaterdag 6 juli vond alweer de derde editie van de ALS Rally over Schouwen-Duivenland en
https://goeree-overflakkee.nieuws.nl/zorgnieuws/14913/derde-als-autotour-via-zeil-surfcentrum/
2019-07-09T08:54:10+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/120/2019/07/09085207/f112916b-02ae-4276-a829-b774863e2327.jpg
ALS, Brouwersdam, rally, Zeil- & Surfcentrum
Nieuws, Zorg