Mantelzorgcafé over financiële zorgen

Foto: Sam Fish

Op donderdag 28 februari is er in het Diekhuus te Middelharnis weer een mantelzorgcafé. Dit maal met het thema financiële zorg.

Op deze middag komt de heer Cees-Jan Mulder, werkzaam in de bewindvoerders- en budgetbeheer sector bij Rapport Rotterdam. Zijn werkgebied is onder meer Goeree-Overflakkee. Onder het genot van een kopje koffie, thee en lekkers zal Cees-Jan Mulder spreken over praktische zaken met betrekking tot financiën waar mantelzorgers tegenaan (kunnen) lopen. De bijeenkomst heeft een open karakter waarbij er ruimte is om vragen te stellen, maar waar ook voorbeelden (uiteraard anoniem) uit de praktijk aangesneden kunnen worden. Op die manier kan er interactief met elkaar gecommuniceerd worden over het effect van financiën op geestelijke en – lichamelijke problematiek om zo eventuele verbetering in uw situatie te brengen.

Dhr. Mulder: “In de samenleving zijn steeds meer mensen die te maken hebben met lichamelijke zorgen, geestelijke zorgen, financiële zorgen en administratieve zorgen,” zegt Mulder. “Van het één komt het ander waardoor veel mensen te maken krijgen met ‘multi problematiek’. Financiële zorgen drukken zwaar op de gemoedstoestand van mensen waardoor geestelijke en –lichamelijke problematiek kan ontstaan of verergeren. Een bewindvoerder kan de druk van administratie en financiën verlichten en daarbij indirect bijdragen aan minder zorgen op lichamelijk en geestelijk vlak.”

Het café opent haar deuren rond 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden, maar aanmelden is wel wenselijk.  Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of door te bellen naar 0187-483366, toets 5.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden