Laat je niet gek maken, zet kleine stapjes

Foto: Het Voedingscentrum

Het nieuwe jaar is inmiddels een weekje bezig en de kans dat je je goede voornemens nog steeds goed volhoudt wordt steeds kleiner.

Dat ligt niet perse aan jou. Vaak zijn die goede voornemens namelijk nét een stapje te hoog gegrepen en is de verandering te groot om het goed vol te kunnen houden. Het Voedingscentrum komt daarom met een handige manier om het wél vol te kunnen houden; De Eetwissel. Met een Eetwissel maakt je een stapje binnen wat je nu al eet en drinkt, maar doe je het net even anders. Neem bijvoorbeeld eens een keer een glas water in plaats van cola. Of kies voor het volkorenbroodje in plaats van het witte bolletje.

Gezond eten is best een uitdaging. Voor iedereen. Er is geen instant oplossing. Het zit ‘m in je gewoontes. Die pas je niet 1-2-3 aan. Want grote veranderingen hou je moeilijker vol. Zet daarom kleine stapjes. Maak kleine Eetwissels binnen wat je nu al eet. Bij elke wissel zorg je beter voor jezelf en het milieu. En daar mag je best trots op zijn.

Er is een aantal voorbeelden van Eetwissels voor je op de website van het Voedingscentrum. Swipe en kies welke wissel bij jou past. De boodschap bij de Eetwissel van het Voedingscentrum? Laat je niet gek maken! En zet kleine stapjes.

Reacties