Nieuw kantoor CuraMare naast ziekenhuis Dirksland

Foto: Sam Fish

Op maandagmiddag 17 december is de ceremoniële eerste paal geslagen voor het nieuwe kantoor van CuraMare, naast het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Door Sam Fish

CuraMare kent verschillende afdelingen, maar niet alles zat bij elkaar in één pand. Sommigen zelfs niet bij elkaar in de buurt. “Afdelingen als administratie, personeelszaken en ICT zijn door de jaren heen op verschillende plekken gehuisvest in een kleurrijke verzameling van panden in en om Dirksland,” laat Ellen Hoogervorst, lid raad van bestuur CuraMare, weten tijdens de ceremoniële handeling. “Die panden waren echter geen kantoorpanden. Er kon gewerkt worden, maar het was niet praktisch en vaak zelfs erg koud door slechte isolering. Met de komst van een nieuw kantoorpand naast het ziekenhuis wordt de nieuwe werkomgeving praktischer. De verschillende partijen kunnen binnen dit pand beter en makkelijker de samenwerking opzoeken wat goed is voor de werksfeer.”

Voor de komst van het nieuwe kantoor moeten een hoop parkeerplaatsen wijken, maar ook daar is over nagedacht. “We hebben een parkeerplaats aan de rand van Dirksland, aan de Mozartsingel, niet ver bij het ziekenhuis vandaan. Daarvandaan rijdt een pendelbusje naar het ziekenhuis voor de mensen die slecht ter been zijn,” vertelt Cynthia van Diejen, interim communicatiemanager bij CuraMare.

Start bouw
De start van de bouw van het nieuwe kantoor werd gesymboliseerd door het in de grond slaan van een houten paal. Dit werd gedaan door Miep van den Berg, Dick Hoek en Aletta Kieviet. Zij zijn al ruim veertig jaar in dienst bij CuraMare en daarmee dat langstzittende medewerkers. Zij zullen tevens een plekje krijgen in het nieuwe kantoor.

De meeste starthandelingen gebeuren met een machine, maar daar was hier geen spraken van. De drie collega’s en nog vier helpers mochten de paal de grond in slaan door te trekken aan touwen. Waarbij de laatste stoot een goede knal opleverde.

Oplevering
Het is de bedoeling dat het nieuw kantoor van CuraMare met ongeveer een jaar klaar is. “We hopen dat het rond deze tijd dit jaar, 20 december, helemaal klaar is, zodat we er in de start van 2020 in kunnen,” aldus Hoogervorst.

Het gebouw is ontworpen door Studio Architecture, de bouwkundige aannemers is Aannemingsbedrijf Fraanje BV en de installatiekundig aannemer is Croonwolter&dros.

Reacties