Samenwerking voor betere oncologische zorg

Foto: PR Erasmus MC

Vorige week tekenden de bestuurders van negen ziekenhuizen een samenwerkingsovereenkomst waarmee zij gezamenlijk het oncologisch netwerk CONCORD hebben opgericht.

Door nauwe samenwerking binnen een oncologisch netwerk beogen de ziekenhuizen de kwaliteit en toegankelijkheid van de oncologische zorg in de regio te verbeteren.

Op donderdagavond 29 november jl. waren de Raden van Bestuur en  de voorzitters van de oncologiecommissies van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Erasmus MC, Ikazia Ziekenhuis,  Maasstad Ziekenhuis, IJsseland Ziekenhuis, Rivas Zorggroep, Spijkenisse Medisch Centrum en Van Weel Bethesda Ziekenhuis bijeen voor dit heugelijke tekenmoment, waarbij het oncologisch netwerk CONCORD werd opgericht.

De diagnostiek en behandeling van patiënten met kanker wordt steeds complexer. Daarom is het steeds vaker nodig om nauw samen te werken. Dit kan nodig zijn om de zorg goed op elkaar af te stemmen wanneer patiënten naar een ander ziekenhuis binnen de regio verwezen worden voor een bepaalde behandeling. Ook als  patiënten in hun eigen ziekenhuis behandeld worden is het belangrijk dat zij er zeker van zijn dat zij de juiste behandeling krijgen. Hiervoor is het van belang dat de ziekenhuizen op regelmatige basis kennis uitwisselen. Medisch specialisten kunnen binnen een oncologisch netwerk samenwerken in wetenschappelijk onderzoek en er zo aan bijdragen dat de behandelmogelijkheden bij kanker steeds verbeteren.

“Samenwerking is van levensbelang,” zegt Ernst Kuipers, voorzitter Raad van Bestuur van het Erasmus MC. “Een oncologisch netwerk zoals CONCORD biedt ons de mogelijkheid om nog hechter met elkaar te gaan samenwerken in het belang van goede oncologische patiëntenzorg.”

'

Reacties

article
11990
Samenwerking voor betere oncologische zorg
Vorige week tekenden de bestuurders van negen ziekenhuizen een samenwerkingsovereenkomst waarmee zij gezamenlijk het oncologisch netwerk
https://goeree-overflakkee.nieuws.nl/zorgnieuws/11990/samenwerking-betere-oncologische-zorg/
2018-12-06T13:37:02+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/120/2018/12/06133631/CONCORD-oncologienetwerk.jpg
Dirksland, Erasmus, MC, oncologie, samenwerking, Van Weel Bethesda, ziekenhuis, zorg
Nieuws, Zorg