Brandstof koffiezaak nu in de Menheerse Werf

Foto: Sam Fish

Er was op zaterdag 1 juli een hoop te doen op het hele eiland. Eén van die leuke dingen was de opening van de nieuwe koffiezaak van Brandstof!

Door Sam Fish

De zaak heeft een lange aanloop gehad. “We hadden vorig jaar al plannen voor een pop-up,” vertelt Jan Meijerink. “We dachten dat dat onmogelijke plannen waren, dus er kwam niks van. En toen verhuisde Goed voor Goed in Sommelsdijk naar een ander pand en was onze branderij ineens dakloos. We hebben al jaren de droom om eens een koffiezaak te openen, maar daar waren we niet actief mee bezig. We hadden dus in eerste instantie een nieuwe locatie nodig voor onze branderij. En ineens was daar deze mogelijkheid. We hebben al jaren goed contact met Coerd de Heer en Paul Blok van de Menheerse Werf. We hadden hier zelfs ons eerste feestje toen we net begonnen.”

En daarmee is de cirkel rond. De opening van hun nieuwe zaak was op zaterdag 1 juli om 10.00 uur en er stond meteen al een mooie rij met klanten te wachten voor een heerlijk kopje Brandstof koffie. “Ik had niet verwacht dat we het gingen halen,” geeft Jan toe. “Tot op het laatste moment hebben we in de stress gezeten. Maar we zijn er, het is gelukt. Ik ben enorm trots op wat we hier hebben neergezet. Er zijn nog wat dingen waar we tegenaan lopen. En dat is logisch, want we zijn goed met koffie, maar er komt nu wel meer bij kijken. We serveren eten, we hebben afwas en bedienen klanten. Daar moeten we even aan wennen, maar dat komt vanzelf. Joost en ik zijn in ieder geval al heel blij met deze nieuwe stap.”

Kom langs

Het begon allemaal met een passie en liefde voor koffie en een brander in de schuur bij de mannen thuis. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een volwaardige branderij met duurzame en eerlijke koffie. De bonen worden direct bij de koffieboer besteld en worden op Goeree-Overflakkee gebrand. Vanaf nu dus in de Menheerse Werf.

Wil je ook genieten van een lekker ontbijtje onder het genot van een goede kop koffie? De zaak is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 8.30 tot 14.00 uur. In de werf kun je ook zakjes koffie kopen om thuis lekker koffie te zetten. En elke dinsdagavond is de branderij geopend om koffie te kopen.

Cookieinstellingen