Hoppenbrouwers opent tweede praktijkschool op GO

Foto: Sam Fish

Op het industrieterrein van Middelharnis is een nieuwe praktijkschool van Hoppenbrouwers Techniek geopend. Het openingsfeest was op donderdag 8 juni onder toeziend oog van vele werknemers en belangstellenden.

Door Sam Fish

De praktijkschool is er voor jongeren en zijinstromers. Zij kunnen hier middels een BBL-opleiding leren en werken combineren voor een baan in de techniek. Een mooie toevoeging op het eiland dus, maar zeker niet de eerste. De locatie in Middelharnis is de zeventiende in heel Nederland en zelfs de tweede op Goeree-Overflakkee. Eerder werd er namelijk al een geopend in Goedereede. Hoppenbrouwers streeft ernaar om bij elke vestiging een praktijkschool te openen.

Leerlingen doen binnen de praktijkschool praktijkervaring op en ze krijgen intensieve begeleiding. Ze draaien echt mee als volwaardig medewerker. En ze hebben kans op een vast contract. Dat begint in Middelharnis met een klein klasje van vijf leerlingen. “We hebben op dit moment één praktijkopleider,” verklaart Cees Kievit, vestigingsleider van de locatie in Middelharnis. “Die praktijkopleiders zijn vaste medewerkers binnen Hoppenbrouwers. We proberen meer medewerkers op te leiden voor deze functie. Dan kunnen er ook meer leerlingen aanhaken.”

Opening

De opening van de nieuwe praktijkschool was in handen van burgemeester Ada Grootenboer en Cees Kievit. “Bij deze praktijkschool en binnen dit bedrijf zijn kansen te vinden,” vertelt de burgemeester. “Zonder goede praktisch opgeleide medewerkers zou Hoppenbrouwers niet bestaan. De school voorziet ook in een vraag die op de arbeidsmarkt speelt. Ik weet dan ook zeker dat deze school niet leeg blijft. Er is ruimte voor meer leerlingen en meer toekomstige werknemers. Hier krijg je de kans om je talenten te ontdekken, ervaring op te doen en kennis te vergroten. Ik ben er trots op dat we twee van deze locaties mogen hebben op ons eiland.”

Door twee delen van een stekker met elkaar te verbinden openden de burgemeester en Cees Kievit de nieuwe praktijkschool. Hier leren leerlingen in de praktijk hoe alles werkt. Van warmtepompen tot cv-ketels en alles wat er verder nog bij komt kijken. En ook worden hier vaste werknemers bijgeschoold als het gaat om vernieuwingen.

Hoppenbrouwers

Hoppenbrouwers is relatief nieuw op Goeree-Overflakkee. Zo’n 14 maanden geleden was het nog Kievit Warmte totdat de twee bedrijven samen verdergingen. “Kievit Warmte was een bekende naam op Goeree-Overflakkee en ook Hoppenbrouwers zal er altijd zijn voor de klanten,” benadrukt Cees Kievit. “Zonder Kievit Warmte geen Hoppenbrouwers.” Het bedrijf is al sinds 1886 actief en dus echt geworteld op het eiland.

Cookieinstellingen