Collegeleden brengen bezoek aan M. van Zanten

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Op dinsdag 4 oktober bracht een afvaardiging van het college van B&W een bezoek aan M. van Zanten Zand- en Grindhandel in Middelharnis.

Machiel van Zanten leidde de bezoekers rond in de nieuwe vestiging aan de Edison op het industrieterrein. Deze locatie is de afgelopen maanden volledig verbouwd. Het biedt nu voldoende ruimte voor de toekomstige ontwikkelingen van het bedrijf.

Aan de hand van een presentatie leidde Machiel de aanwezigen door een eeuw Van Zanten. Zo stapte binnenvaartschipper Krijn van Zanten ooit in Den bommel aan de wal om de handel te starten. Vele jaren volgden waarin zand vanaf het schip met een enkele vrachtwagen werd vervoerd. De vierde generatie diende zich aan en zorgde voor vernieuwing. Daarbij werd het zand met een eigen kraan verladen naar de vrachtwagens.

Na een zware periode verhuisde het bedrijf in 2006 naar een eigen terrein in Middelharnis. Dit was een centraal gelegen locatie met een gemeenteloswal in de buurt. Dit zorgde voor grote veranderingen binnen het bedrijf. Inmiddels opereert het in Nederland en België met ruim 50 jonge medewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen