Een derde denkt dat telefoon automatisch verzekerd is

Foto: Pixabay; RelexaHotels

Maar liefst 34 procent van de Nederlanders denkt ten onrechte dat de mobiele telefoon automatisch verzekerd is via de inboedelverzekering.

Telefoons kunnen tegenwoordig aardig in de kosten lopen. Voor sommige merken zit je met een nieuwe telefoon al in de duizend euro. Dan is het zonde als er iets mee gebeurt. Zeker als je onverwachts niet verzekerd bent tegen val- en stootschade. Over de dekking van de inboedelverzekering zijn nog veel misvattingen. Dat bleek uit onderzoek van Pricewise onder 1000 Nederlanders. Dit onderzoek werd gedaan in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Zo denkt ruim een derde (34%) dat beschadigingen van de telefoon door vallen of stoten zijn verzekerd via de basisdekking van een inboedelverzekering. Maar dat is niet de enige misvatting.

Misvattingen inboedelverzekering

Uit het onderzoek blijkt dat 40 procent denkt dat een mobiel alleen verzekerd kan worden via een telefoonverzekering. Dit is niet het geval. Ook een inboedelverzekering biedt dekking voor mobiele telefoons. Welke schade precies is verzekerd, hangt af van de dekking die je kiest en de verzekeraar.

Een beschadiging door vallen is bij niemand gedekt met een basisdekking van de inboedelverzekering. Dit soort schades vallen alleen onder uitgebreidere dekking van de inboedelverzekering. En ook alleen bij sommige verzekeraars. Bij 34% van de Nederlanders is dit niet bekend. Over andere mobiele elektronica, zoals laptops, tablets en telefoons, is de onwetendheid zelfs iets groter. Hierover denkt 40% van de Nederlanders dat beschadigingen door vallen of stoten verzekerd zijn via de basisdekking van de inboedelverzekering.

Meer duidelijkheid

Een verzekeraar zou een prominentere rol moeten spelen in de informatievoorziening. Dat vindt 76 procent van de Nederlanders. Als het aan hen ligt moet een verzekeraar duidelijk aangeven onder welke verzekering en dekking de telefoon valt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen