Ewout Genemans bij gratis cybercrimecongres

Foto: Pixabay; Madartzgraphics

Staat jouw digitale deur open? Het aantal cyberaanvallen gericht op ondernemingen neemt steeds meer toe. Ook op Goeree-Overflakkee.

Ondernemers zijn interessant voor cybercriminelen. Ze nemen namelijk vaak geen maatregelen om digitaal veilig te zijn. De digitale deur staat wagenwijd open. Om te voorkomen dat dit ook bij jou gebeurt, is er op 17 mei een gratis cybercrimecongres. Tv-presentator Ewout Genemans heeft deze dag de touwtjes in handen. Zorg dus dat je erbij bent!

Behalve Ewout Genemans komen er nog andere sprekers aan het woord. Denk aan cybersecurityexpert Dave Maasland. Maar ook het cybercrimeteam van de politie en een slachtoffer dat zijn bedrijf verloor door een hack.

Het congres

Het congres vindt plaats op dinsdag 17 mei in Zoet of Zout in Stellendam. De inloop is vanaf 16.30 uur met een diner. De bijeenkomst is rond 20.15 uur afgelopen, met aansluitend een netwerkborrel. Deelname is volledig gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan hier.

“Cybercrime is een snel opkomend probleem,” weet ook Michael de Man van het platform Veilig Ondernemen Rotterdam. “We zien de traditionele criminaliteit verschuiven naar digitale criminaliteit. Maar liefst één op de vijf ondernemers wordt slachtoffer van cybercrime! Het schadebedrag is ruim 10 miljard euro per jaar.”

Dit soort bijeenkomsten zijn dus belangrijk om het bewustzijn van ondernemers te vergroten. Ze worden via deze weg geïnformeerd over preventiemaatregelen. “Zo kunnen ondernemers blijven doen waar ze het best in zijn: ondernemen. De basismaatregelen kun je grotendeels zelf uitvoeren. Cybersecurity is écht niet zo complex als mensen soms denken. Het belangrijkste is dat het op de agenda komt te staan en dat het gebeurt,” aldus De Man.

Wat kun je verwachten?

Het programma staat volledig in het teken om iedereen te vertellen over de risico’s die er zijn. Er wordt dan ook meteen behandeld wat je hiertegen kunt doen. De organisatie ligt in handen van Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden en de digitaliseringsdeal Zuid-Hollandse Delta. Zij doen dit in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee en lokale ondernemers.

Cookieinstellingen