Visser Meubelen ontvangt predicaat hofleverancier

Foto: Wim van Vossen

Valentijnsdag kreeg een nieuwe betekenis voor Visser Meubelen in Sommelsdijk. Zij ontvingen die dag het predicaat Hofleverancier.

Het predicaat werd uitgereikt door gedeputeerde mevrouw Willy de Zoete. Zij verving deze dag Commissaris van de Koning Jaap Smit. De uitreiking vond plaats in de winkel aan de Sommelsdijke Haven. Vanwege de coronamaatregelen bestond het aantal aanwezigen uit een besloten gezelschap. Onder andere burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman was hierbij aanwezig.

150-jarig jubileum

In de negentiende eeuw was Herman Visser de oprichter van het bedrijf. In 1871 openden de deuren van de meubelzaak. Hij kwam vanuit Blokzijl en vestigde zich in Sommelsdijk. Zijn zoon Gerard Visser nam de zaak over. Hij gaf het stokje op zijn beurt over aan zijn zonen Herman en Gijs Visser. Aansluitend wisselde de zaak van eigenaar naar de familie Beeke. Sinds 1998 is Visser Meubelen in handen van de huidige eigenaren Leo en Caroline Bezemer.

Inmiddels is de meubelzaak een begrip op het eiland en vierde het in 2021 haar 150-jarig bestaan. Vanwege de pandemie werd de uitreiking van het predicaat een jaar uitgesteld.

Hoog bezoek

Gedeputeerde Willy de Zoet reikte het predicaat dus uit aan de familie Bezemer. Daarbij hield ze ook een toespraak waarin zij refereerde naar het bijzondere 150-jarig jubileum. Ook de burgemeester sprak een woordje tot de aanwezigen. Zij gaf complimenten aan de familie Bezemer en hun voorgangers.

“Visser Meubelen is een begrip in de omgeving. Het is een bedrijf van grote betekenis voor de gemeente, op economisch vlak en met een uitgebreid aanbod voor inrichting.”

Predicaat Hofleverancier

Het predicaat Hofleverancier is een Koninklijke erkenning voor kleine en middelgrote bedrijven. Zij hoeven niet noodzakelijkerwijs ook echt aan het Hof te leveren. Het gaat om bedrijven van ten minste 100 jaar oud met een zeer goede reputatie. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit. Op dit moment zijn zo’n 450 Nederlandse bedrijven gerechtigd tot het voeren van het predicaat.

Visser Meubelen hofleverancier
Door de linten door te knippen, stegen de ballonnen op, en verscheen het schild. Foto: Wim van Vossen
Cookieinstellingen