MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta van start

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Vanaf maandag 17 januari kunnen ondernemers van onder meer Goeree-Overflakkee gebruik maen van de MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta.

MKB-Deals zijn bestuurlijke afspraken tussen provincie, gemeenten en ondernemersverenigingen. Samen ondersteunen zij het MKB met concrete projecten. De MKB-Deal Digitalisering is een samenwerking tussen diverse gemeenten, waaronder Goeree-Overflakkee. Ook de provincie Zuid-Holland en ondernemersvereniging MKB Rotterdam-Rijnmond zijn aangesloten.

De MKB-Deal helpt ondernemers om digitaal vaardiger en weerbaarder te worden. Dat gaat met een voucherregeling, coaching, webinars en marsterclasses. Op de website van de regio Zuid-Hollandse Delta vinden ondernemers meer informatie. Ook kunnen daar aanvragen ingediend worden.

Voucherregeling

Zoekmachineoptimalisatie, cybersecurity of het inrichten van een webshop. Het zijn voorbeelden van digitaliseringsvraagstukken waarmee ondernemers aan de slag kunnen. Een belangrijk onderdeel van de MKB-Deal is de voucherregeling. Ondernemers met een concreet idee of plan kunnen deze aanvragen.

De voucher vergoedt 50 procent van de totale kosten voor advies of uitvoering. Dit gaat tot een maximum van 2000 euro. Hierdoor zijn ondernemers vrij om de expertise in te schakelen die het beste bij het vraagstuk past.

Digitaliseringscoaches

Het is ook mogelijk om iemand mee te laten kijken in de dagelijkse praktijk van de ondernemer. Hierdoor kan met gerichte adviezen en handvatten sneller resultaat geboekt worden. Onder begeleiding van een coach uit de regio wordt een digitale scan gemaakt van de onderneming. Dit kan eventueel op afstand.

Zo’n scan maakt zonder enige verplichtingen de kansen zichtbaar voor het bedrijf als het gaat om digitalisering. Op basis van de uitkomsten kunnen ondernemers samen met de coach bepalen welke acties er prioriteit verdienen.

Webinars & Masterclasses

In de zes aangesloten gemeenten worden de komende 2 jaar meerdere masterclasses en webinars georganiseerd. Hiermee geven ondernemers hun digitale kennis een boost. Daarnaast zullen ook best practices van collega-ondernemers veel inspiratie bieden. Door de lokale aanpak verwacht men veel ondernemers in de regio te bereiken.

Ga voor meer informatie en om gebruik te maken van de diensten naar de website van de MKB-Deals.

Cookieinstellingen