Glasvezel voor midden-Flakkee dichterbij dan ooit

Foto: DELTA Fiber Netwerk

Na het oosten is het midden aan de beurt! DELTA Fiber Netwerk start met de glasvezelcampagne in Dirksland, Herkingen en Melissant.

Als 35 procent van de inwoners van deze drie dorpen ‘ja’ zegt komt er glasvezel in Dirksland, Herkingen en Melissant. Hiervoor moeten ze voor 14 juli een abonnement afsluiten bij één van de aangesloten telecomaanbieders.

Het oosten van het eiland ging deze dorpen voor. Daar zijn de eerste stappen voor de aanleg van een glasvezelverbinding al gemaakt.

Glasvezelinternet

DELTA Fiber Netwerk is in september 2019 gestart met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Hierbij hoorden ook de dorpen Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet. Op vrijdag 9 april hebben ook de dorpen Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge en Ooltgensplaat goed nieuws gekregen. Genoeg inwoners van dit gebied gingen mee in het project en na de zomer start de aanleg.

Blauwe dino

De grote blauwe dino duikt op waar er glasvezel wordt aangeboden. Inmiddels is die dino dus verhuisd van Oude-Tonge naar een plekje naast de watertoren in Dirksland. Deze dino kondigt voor Dirksland, Herkingen en Melissant een nieuw tijdperk aan. Een tijdperk met internet via glasvezel. Het afgelopen jaar is wel duidelijk geworden hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar én met werk en school.

Persoonlijk geïnformeerd

Inwoners van Dirksland, Herkingen en Melissant die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting, worden persoonlijk geïnformeerd. Dat gebeurt middels een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kan iedereen een postcodecheck doen. Zo kun je makkelijk zien of een adres in aanmerking komt voor het aanbod.

Als inwoners in aanmerking komen én voor 14 juli een abonnement afsluiten, is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat dan betaald moet worden zijn de abonnementskosten bij de aanbieder.

Glasvezelinformatiepunt

Het kan zijn dat je nog geen idee hebt waarom je je zou moeten aanmelden voor dit project. Misschien zit je nog wel met heel veel vragen of ben je benieuwd naar eventuele hinder. Breng dan eens een bezoekje aan het Glasvezel Informatiepunt. Deze is gevestigd aan de Ring 119 in Dirksland. Je kunt daar op afspraak terecht met alle vragen. Ook kun je er hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement.

De locatie is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Uiteraard worden ook daar de richtlijnen van de RIVM gehandhaafd.