Oliebollen drive-thru in Middelharnis op oudejaarsdag

Foto: Afbeelding van Elien Smid via Pixabay

Bakker Van Helden in Middelharnis pakt het slim aan deze jaarwisseling. Hij zorgt op donderdag 31 december voor een oliebollen drive-thru.

De drive-thru is te vinden op het Spui in Middelharnis. Dat is het parkeerterrein achter D’n Diek. “We hebben naar een oplossing gezocht om klanten coronaproof te kunnen helpen,” zegt bakker Peter van Helden. “Normaal gesproken staat er een lange rij bij de winkel op oudejaarsdag. Door de onderlinge afstand die we moeten houden, wordt deze rij alleen maar langer.”

Met de auto

Om dit probleem op te lossen, kwam de bakker met een geniaal plan; een drive-thru. “We kunnen dit doen in samenwerking met boekhandel Dekker & Van Esbroek. Bij de achterkant van hun winkel kun je de bestelling doorgeven. Daar wordt ook meteen afgerekend. Je rijdt vervolgens langs de stoep verder naar de achterkant van onze bakkerij. Daar is in de tussentijd de bestelling klaargemaakt. Als je langsrijdt kun je het zo meenemen,” legt Peter uit.

Uiteraard kun je ook gewoon in de winkel terecht deze dag. Daar zijn nog veel meer lekkernijen voor tijdens Oud en Nieuw. Ook de oliebollen.