Wijkontwikkeling Bommelerbosch van start

jul 05 , 11:06 Wonen
onthulling bouwbord bommelerbosch
Op maandag 1 juli is het bouwbord van het nieuwbouwplan Bommelerbosch in den Bommel feestelijk onthuld.
Het plan betreft de bouw van een nieuwe wijk ten zuiden van Den Bommel. Gemeente Goeree-Overflakkee en Maas Wijkontwikkeling tekenden een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de wijk.
Het plan bevat verschillende typen woningen. Er komen vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, boven- en benedenwoningen, levensloopbestendige woningen, rijwoningen, appartementen en zorgappartementen. Maas Wijkontwikkeling streeft naar betaalbaar wonen en betere woonzorg. De wijk wordt een prettige, gezonde en veilige woonomgeving voor iedereen, van jong tot oud, met of zonder zorg.

Woningbehoefte

“We zijn erg blij met deze ontwikkeling”, laat wethouder Daan Markwat weten. “We komen hiermee tegemoet aan de grote woningbehoefte onder onze eigen inwoners. Dat is de belangrijkste doelgroep voor deze nieuwbouw.”
Corné Bok van Maas Wijkontwikkeling (namens de grondeigenaren) vult aan: “We vinden het belangrijk om waarde toe te voegen aan Den Bommel. En we willen echt kijken naar de behoeften van het dorp en het eiland. Naast levensloopbestendige woningen en appartementen kijken we ook naar de toevoeging van faciliteiten in de nieuwe wijk, zoals een supermarkt.”

Vervolgbijeenkomst

In december 2023 vond er een participatiebijeenkomst plaats in verenigingsgebouw de Bommelstee in Den Bommel. Ongeveer 200 participanten kregen inzage in de plannen voor de nieuwe wijk. Ook brachten zij wensen en ideeën in. De bezoekers reageerden enthousiast op het plan en de nieuwe woningen.
In het najaar van 2024 komt er een nieuwe bijeenkomst voor de buurt en geïnteresseerden. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan op de website www.bommelerbosch.nl .