Fundament gelegd voor vier nieuwbouwprojecten

jun 12 , 15:16 Wonen
capelleweg mercuriuslaan in oude tonge ondertekening
Er komen vier nieuwbouwprojecten bij op het eiland. En er is een belangrijke stap gezet richting de realisatie daarvan.
Het college en ontwikkelaars hebben de anterieure overeenkomsten ondertekend. In de raadsvergadering van 6 juni zijn de bestemmingsplannen vastgesteld. Met deze projecten komen er zo’n 680 woningen bij op het eiland. Dit komt tegemoet aan de grote woningbehoefte. Het betreft woningen en appartementen in allerlei soorten, maten en prijsklassen.
De vier projecten hebben betrekking op de kernen Dirksland, Middelharnis en Oude-Tonge. Wethouder Daan Markwat: “We zijn ontzettend blij dat we weer een belangrijke stap gezet hebben met nieuwbouw op Goeree-Overflakkee. De projecten passen in de bredere ambitie om woningen aan alle kernen van de gemeente toe te voegen. Dat is van belang gezien de groeiende behoefte op Goeree-Overflakkee aan betaalbare woningen en sociale huurwoningen.”
De afgelopen maanden werkten ontwikkelaars en gemeente aan de anterieure overeenkomsten. In deze overeenkomsten staan concrete afspraken over de realisatie van de vier projecten.

Kleine Boezem Dirksland

Aan de noordzijde van Dirksland worden 146 woningen gerealiseerd. Dit gebeurt op initiatief van ontwikkelaars Kroon & de Koning en Roosdom Tijhuis. Het project betreft woningen in verschillende types en prijsklassen. Zo komen er elf vrijstaande woningen, vijf semi-bungalows, 22 twee-onder-een-kapwoningen, 69 rijwoningen en zo’n 39 sociale huurwoningen.

Menheerse Erf Middelharnis

Ontwikkelaar HD Projectrealisatie ontwikkelt met Menheerse Erf een aantrekkelijk woongebied tussen de Rottenburgseweg en Zuidelijke Randweg in Middelharnis. Dit project is gericht op wonen, welzijn en zorg. Het bevat koopwoningen in diverse prijssegmenten, variërend van sociale koop tot vrije sector koop, evenals sociale huurwoningen. Dit betreft 280 woningen, waaronder 35 grondgebonden woningen, 187 appartementen en 58 zorgeenheden met 24-uurszorg.

Voormalig campingterrein Oude-Tonge

Het terrein van de voormalige camping in Oude-Tonge wordt omgevormd tot een woongebied om tegemoet te komen aan de vraag naar betaalbare starters- en levensloopbestendige woningen. Het project van ontwikkelaar Estate Invest betreft de bouw van 68 grondgebonden woningen. Het gaat om 18 eengezinswoningen, 28 compacte (eengezins)woningen en 22 woningen voor 1 tot 2 personen.

Capelleweg/Mercuriuslaan in Oude-Tonge

Ontwikkelaars Ten Brinke inspire* Vastgoedontwikkeling, Projectontwikkeling Oude-Tonge, Truijers Vastgoed Ontwikkeling en Capelleweg Exploitatie bundelden met dit project – genaamd Nieuw Getij – hun krachten. Het betreft maximaal 185 woningen in diverse prijsklassen en types, waaronder circa 43 sociale huurappartementen, 19 twee-onder-één-kapwoningen, 8 levensloopbestendige woningen, 26 beneden/boven woningen of 13 geschakelde woningen, 8 vrijstaande woningen en 29 rijwoningen. Daarnaast is er ruimte voor 38 appartementen en 600 m² bruto vloeroppervlakte aan maatschappelijke voorzieningen.

Meer informatie

Meer informatie over nieuwbouwprojecten is te vinden op de website van de gemeente of op de websites van de genoemde ontwikkelaars.