Appartementencomplex ‘De Weie’ geopend

jun 07 , 13:39 Wonen
20240530 0023
Het nieuwe appartementencomplex ‘De Weie’ aan de dorpstienden in Ouddorp is vorige week officieel geopend.
Huurders ontvingen de sleutel van hun gloednieuwe en levensloopbestendige appartement. Het moment werd gevierd met een hapje en drankje. De naam werd ook tijdens de opening onthuld. De nieuwe huurders, het gebiedsteam van Oost West Wonen en Pau Heerschap mochten hierover meedenken. Uit de top 3 van namen werd ‘De Weie’ gekozen als favoriet.
Het appartementencomplex is in opdracht van Oost West Wonen gebouwd door bouwonderneming Stout. In totaal zijn het 16 energieneutrale appartementen voor senioren. Om doorstroming te stimuleren, hebben bestaande huurders voor het merendeel van de appartementen voorrang gekregen.

Een nieuw thuis in het centrum van Ouddorp

De nieuwe huurders van het appartementencomplex namen de sleutel blij in ontvangst. Zij gingen direct aan de slag om van hun nieuwe woning een eigen ‘thuis’ te maken. Marleen van de Kamp is directeur bestuurder van Oost West Wonen. Zij markeerde deze oplevering als een bijzonder moment en een start van de opleveringen aan nieuwbouw die nog zullen volgen.
“We zijn trots op deze nieuwe appartementen in Ouddorp. Een mooie plek dichtbij voorzieningen en een woning waar je ook als je ouder wordt prettig en zelfstandig kunt blijven wonen. Huurders kunnen nu van start om er hun eigen mooie plekje van te maken. Namens het hele team van Oost West Wonen wens ik alle nieuwe bewoners hier veel woonplezier”, aldus Van de Kamp.

Een naam met een verhaal

‘De Weie’ is niet per toeval gekozen als naam voor het nieuwe appartementencomplex. De naam verwijst naar de historie van de locatie aan de Dorpstienden. Dialectkenner Pau Heerschap vertelde tijdens de opening van het pand het verhaal achter deze naam in het Ouddorps dialect. Vroeger was het namelijk een weide met wat verderop een schuur. Op ‘De Weie’ van Leen van Janne zoals het destijds door Ouddorpers werd genoemd, gebeurde altijd veel. Er werden regelmatig evenementen georganiseerd.
20240530 0016