Tijdelijk Noodfonds Energie is open voor aanvragen

Foto: Pixabay

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening.

Het Noodfonds helpt je om energieschulden te voorkomen. Het geeft huishoudens steun bij een deel van de energierekening. Het Noodfonds kijkt naar hoe hoog de rekening voor gas, warmte en elektriciteit is. Ook kijkt het naar het inkomen van de volwassen mensen in jouw huishouden. Als het verschil te groot is, verlaagt jouw energieleverancier een deel van de energierekening voor een periode van zes maanden. De voorwaarden voor deze regeling zijn versoepeld. Hierdoor komen er meer huishoudens dan vorig jaar in aanmerking. 

Voorwaarden

Zoals gezegd zijn er wat voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor steun vanuit het Noodfonds. Hier alles op een rijtje:

  • Je huishouden heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 3.200,- (alleenstaande) of € 4.480,- (samenwonend). Er hoort ook 8% vakantiegeld bij.
  • Je huishouden heeft een energiecontract voor gas, stroom of stadswarmte op naam van een persoon uit het huishouden.
  • De energiekosten van je energieleverancier zijn hoger dan 8 tot 10% van het bruto-inkomen per maand.

Het maakt overigens niet uit welke energieleverancier je huishouden heeft.

Doe de check!

Check op de website van het Noodfonds of je aan de voorwaarden voldoet. Je kunt tot en met 31 maart 2024 een aanvraag indienen. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan krijg je 6 maanden steun van het Noodfonds. Het Tijdelijk Noodfonds Energie is een onafhankelijke privaatrechtelijke stichting. Budget Energie, Eneco, ENGIE, Essent, Greenchoice, Innova Energie, Pure Energie, Vattenfall en Vrij op Naam hebben geld gegeven aan het fonds. Ook de Rijksoverheid steunt het Noodfonds met een subsidie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen