Eén op de vijf flirt met buurman of –vrouw

Foto: Afbeelding van Ricarda Mölck via Pixabay

Een aantrekkelijke buurman of buurvrouw. Bijna een derde (32%) van de Nederlandse buren heeft er wel een.

Dat blijkt uit een survey* van het platform Nextdoor dat buren met elkaar verbindt. In aanloop naar Valentijnsdag deed Nextdoor onderzoek naar romantiek in de buurt. Wordt er over de schutting heen en weer geflirt? Volgens 22% wel. Zo is 17% van de Nederlandse buren weleens verliefd geweest op een buur, en voor één op de tien eindigde dit zelfs in een relatie (10%). Kortom, romantiek alom in ons dichtbevolkte Nederland. Maar hoe kom je erachter of die buurman of -vrouw je interessant vindt? Nextdoor zorgt het voor je uit.

Mannen vinden hun buur vaker aantrekkelijker (47%) dan vrouwen (18%). Ze zijn ook vaker verliefd. Bijna één op de vier mannen (24%) heeft weleens een oogje op een buurtgenoot, tegenover één op de tien vrouwen (10%). Flirten met buren doen mannen ook aanzienlijk meer (30%) dan vrouwen (14%).

Flirten: het verschil tussen man en vrouw

Het onderzoek toont ook aan dat mannen en vrouwen verschillende flirtstijlen hebben. Dus, heb je een oogje op je buurman of buurvrouw en vraag je je af of je een kans maakt? Let dan goed op de signalen. Het zou zomaar kunnen dat jouw favoriete buur een andere flirttactiek hanteert. De top drie manieren van flirten zijn:

flirttechnieken buren Nextdoor

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen