61 appartementen op locatie oud-gemeentehuis

Foto: Wim van Vossen

Het officiële startsein is gegeven voor de realisatie van 39 seniorenappartementen en 22 zorgappartementen.

De nieuwbouw wordt gebouwd op de locatie van het voormalige gemeentehuis in Oude-Tonge. Vorige week ondertekenden woningcorporatie Oost West Wonen, zorgvastgoedbelegger Estea en Bouwonderneming Stout de aannemingsovereenkomst. De betrokken partijen zijn verheugd dat de nieuwbouw eindelijk is gestart. Door complexe procedures en de aanwezigheid van vleermuizen in het bestaande gebouw liep dit project helaas jaren vertraging op.

Op het bouwterrein zijn de werkzaamheden inmiddels gestart. Bouwonderneming Stout werkt de komende tijd aan de inrichting van het bouwterrein. Ook zijn ze bezig met de aanleg van de bodemlussen voor de warmtepompen. Aansluitend zal het bouwterrein gereed worden gemaakt voor het heiwerk. Oplevering van de appartementen vindt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 plaats.

Toekomstbestendig wonen, welzijn & zorg

Oost West Wonen vindt het belangrijk dat kwetsbare doelgroepen die langdurige begeleiding en zorg nodig hebben, midden in de samenleving kunnen wonen. De 22 appartementen en gemeenschappelijke woonkamers zijn een welkome aanvulling op het regionale zorgaanbod. Het ontwerp voor de appartementen is gemaakt door Architectenbureau Born. Ze worden in opdracht van zorgvastgoedbelegger Estea gerealiseerd.

Oost West Wonen stimuleert met 20 partners in de regio het toekomstbestendig leven voor ouderen op Goeree-Overflakkee. “Met het realiseren van de 39 seniorenappartementen in Oude-Tonge zorgen we ervoor dat ouderen kunnen doorstromen naar een woning die past bij hun levensbehoeften. Daardoor kunnen ze langer veilig en comfortabel thuis wonen,” vertelt Kees van Dam. Hij is Manager Vastgoed bij Oost West Wonen

Trots

Teus Oskam is directeur van Estea en trots op de stap die nu gezet mag worden. “Samen met Oost West Wonen zijn we in 2018 gestart met de planvorming op deze locatie.  Het ondertekenen van de aanneemovereenkomst is een moment waar we lang naar hebben uitgekeken. We kunnen nu echt deze prachtige voorziening voor mensen met een Zorgvraag in de kern van Oude-Tonge realiseren. We wensen de mensen van Bouwonderneming Stout en al hun partners een voorspoedige bouw toe.”

“In Nederland is grote behoefte aan sociale woningen en zorgappartementen,” weet ook Ronald Kort. Hij is directeur bij Bouwonderneming Stout. “Met dit project kunnen wij als bouwer dan ook echt een bijdrage leveren aan onze maatschappij. Dat maakt ons trots, helemaal wanneer we dat voor twee vaste opdrachtgevers mogen doen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen