Tweede informatieavond Menheerse Erf

Foto: HD

Op maandagavond 2 oktober was een tweede informatieavond over de gebiedsontwikkeling Menheerse Erf.

De bijeenkomst was een vervolg op de eerste informatieavond die in februari van dit jaar plaatsvond. De afgelopen periode is het plan Menheerse Erf verder uitgewerkt. Buurtbewoners zijn op de hoogte gebracht over de voortgang van het project. Naast de direct omwonenden waren ook andere betrokken partijen uitgenodigd en was er een vertegenwoordiger van de gemeente aanwezig.

HD kocht in 2021 3,5 hectare grond in Middelharnis van Vastgoed Ontwikkelings Combinatie Middelharnis (VOC). Menheerse Erf wordt een nieuwe, circulaire, levensloopbestendig buurt voor jong en oud met een combinatie van wonen, welzijn en zorg. De inzet is om zowel op ruimtelijk, programmatisch, duurzaam als sociaal maatschappelijk vlak een prachtige nieuwe buurt te maken.

Tijdens de tweede bewonersavond werden de bouwhoogtes van de diverse gebouwen gepresenteerd.  Ook werd er een tipje van de sluiter opgelicht over de visie van de architectuur van enkele gebouwen in combinatie met de vier verschillende erven door HD architecten. De reacties van de omwonenden waren zeer positief. Sommigen waren zelfs geïnteresseerd om er eventueel te gaan wonen.

Over de locatie

Menheerse Erf komt aan de overkant van de Jumbo in Middelharnis, langs de begraafplaats. HD is voornemens hier een combinatie van wonen, welzijn en zorg te ontwikkelen. HD gelooft in deze combinatie. Er wordt een gezonde balans tussen zorgvragers en zorgdragers gecreëerd, gebruikmakend van de kracht van de locatie. Hierbij wordt de cultuurhistorische en monumentale droogschuur waar vroeger uienzaad werd gedroogd een beeldbepalend element in de nieuwe erfstructuur.

Het Menheerse Erf wordt zo veel mogelijk autoluw gemaakt waardoor er prachtige binnenplaatsen ontstaan. Hier vinden spontane ontmoetingen plaats tussen bewoners in een beschutte omgeving.

De afgelopen jaren heeft HD verschillende projecten gerealiseerd in de woningmarkt en in de zorgmarkt voor zowel de kleinschalige particuliere als de intramurale reguliere zorghuisvesting. Het Menheerse Erf is een mooie aanvulling in een markt waar de vraag naar levensloopbestendige wijken groot is.

Over HD 

HD maakt circulaire impact in wonen, welzijn en zorg. Dit doen ze met eigen ontwikkelaars, architecten en projectmanagers. Als professionals in vastgoed dragen zij een grote verantwoordelijkheid. Naar henzelf en alle generaties na hen. Die verantwoordelijkheid nemen ze heel serieus. Daarom zetten ze zich 100% in voor een circulaire economie. Met elkaar en met hun partners in de bouwketen. Met eigen ontwikkelaars, architecten en projectmanagers onder één dak werken ze integraal en efficiënt.

Menheerse Erf locatie gebied

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen